Скандал с Тайсън Фюри може да му коства скоро спечелената титла?


Скандал с Тайсън Фюри може да му коства скоро спечелената титла?
Снимка: Guliver/GettyImages

3536 0

Световният шампион по бокс на Световния боксов съвет Тайсън Фюри може не само да загуби титлата си, но и да прекрати кариерата си. Причина за това може да бъде употребата на забранени стимуланти през 2015 г. Тогава Тайсън и братовчед му Хюи са се оправдали, че са яли месо от дива свиня, което повишава нивата на нандролон в кръвта, съобщава "Daily Mail".

Сега обаче фермерът Мартин Керфут твърди, че двамата са го накарали да лъже, че им е доставил въпросното месо. Също така са му били обещани 25 000 паунда, които те дори не са платили. Фермерът е подписал два документа, в които заявява, че е дал месото на двамата боксьори по време на делата срещу тях.

"Те ме посетиха през ноември 2016 г. във фермата ми в Престън. Помолиха ме да кажа, че съм им дал месото. А аз дори нямам месо от дива свиня. Никога не съм убивал такова животно. Те непрекъснато ме убеждаваха, че ще ми платят. Когато нещата се влошиха, ми предложиха определена сума преди и след делото. Стига повече лъжи. Хората заслужават да знаят истината", каза Керфут.

Антидопинговата агенция на Великобритания вече обяви, че разследва случая. Ако се докаже измамата, има голяма вероятност Тайсън Фюри да загуби титлата си, която спечели наскоро в мач срещу Дионтей Уайлдър. Той също рискува сериозно наказание за дълъг период от време, което може да означава край на кариерата му. Британецът така и така мислеше да спре с бокса, но след няколко битки. Вижте кои са в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички