С колко ще финансира битката с коронавируса Кубрат след мача с Джошуа?


С колко ще финансира битката с коронавируса Кубрат след мача с Джошуа?
Снимка: Gulliver/GettyImages

2556 0

Сериозен процент от хонорара си за мача с Антъни Джошуа няма да прибере в джоба си Кубрат Пулев. Това ще бъде така, ако българската звезда спази обещанието си и дари част от спечелените на ринга пари за борбата с коронавируса. Такова обещание даде боксьорът ни през април тази година, когато коронавирусът тепърва настъпваше у нас.

Припомняме, че тогава Пулев, който винаги се е показвал като голям родолюбец, обеща да дари половината от хонорара си за битка със заразата. Ето какво конкретно каза той тогава: "Ще пожертвам половината от хонорара си за боя с Джошуа на тези герои, които водят битка с вируса. Ще дам на лекарите, медицинските сестри и клиниките цялото обурудване, което е необходимо за противодействие на пандемията".

Според българския вестник "България днес", който има достоверна информация за случващото се с родния бокс, Пулев ще прибере от мача в Лондон между 5 и 10 милиона долара. Точната сума ще зависи от приходите от билети и телевизионните права за двубоя. Зрелището ще се проведе на 12 декември, на "Уембли Арена" в английската столица. А колко се очаква да прибере от двубоя Джошуа вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички