Рязката промяна във физиката на Кубрат Пулев - какви ползи ще му донесе срещу Франк Мир?


Рязката промяна във физиката на Кубрат Пулев - какви ползи ще му донесе срещу Франк Мир?
Снимка: Lap.bg/ Mandatory credit: Mark Robinson and Dave Thompson/Matchroom Boxing

4041 0

След броени часове най-добрият български боксьор Кубрат Пулев ще се качи на триъгълен ринг за нетрадиционната си битка срещу американския ММА боец Франк Мир в дисциплината Triad Combat. Двамата ще премерят сили в щата Тексас, САЩ, където ще се бият със смесени правила от бокса и ММА.

Кобрата разбра, че ще се бие срещу Мир в последния момент, след като първоначално трябваше да се изправи срещу Витор Белфорт, който обаче се отказа от битката. Българинът не разполагаше с много време да се подготви физически и тактически специално за този съперник, но със сигурност е готов за предизвикателството Triad Combat.

Кубрат се качва на ринга почти година след загубата си от Антъни Джошуа в мача за световната титла в тежка категория. Преди битката Кубрат и Франк Мир се качиха на кантара, за да проверят настоящото си тегло. Оказа се, че българинът значително е повишил теглото си, което е добра новина за него преди сблъсъка с Мир, който е по-тежък боец.

Кубрат спря стрелката на кантара на 115,6 килограма, което е с около седем килограма повече от теглото му за сблъсъка с Антъни Джошуа. Така Кобрата се оказа с около шест килограма по-лек от Франк Мир, който пък спря кантара на 122 килограма.

Повишението в теглото на Кубрат ще му помогне както физически, така и психически. Българинът ще бъде по-труден за поваляне от Франк Мир, а и със сигурност ударите му ще са с една идея по-мощни от преди. Освен това тази разлика в килограмите ще даде самочувствие на Кобрата, че е с почти равно тегло с Мир и няма какво да го притеснява във физиката на съперника.

Любопитното е, че битката между Кубрат Пулев и Франк Мир НЕ подлежи на допинг контрол... (подробности четете тук).

Следете мача на Кубрат Пулев срещу Франк Мир  (проследете линка)!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички