Пулев се завърна на ринга с нокаут срещу любител на прегръдките от Намибия


Пулев се завърна на ринга с нокаут срещу любител на прегръдките от Намибия
Снимка: Ilian Telkedzhiev / LAP.bg

77927 0

В петък вечер Тервел Пулев се завърна на боксовия ринг триумфално, след като в мач, изпълнен с мръснишки номера, успя да стигне до технически нокаут срещу  Викапита Мероро. Представителят на Намибия създаде неочаквано много проблеми на българина, но основната причина за това не бяха боксовите умения на намибиеца, а постоянните мръснишки номера от негова страна, както и безспирните опити да стигне до ситуация "клинч". 

Мачът изненадващо започна много по-рано от планираното. Битката се очакваше да започне в 21:00 часа българско време, като Кубрат Пулев дори обяви, че началният час може да е 22:00. Въпреки това в 20:30 часа стартира двубоя, в който Тервел доминираше през целия период, но много трудно стигна до нокаут. 

Въпреки че българинът започна по-предпазливо - така, както го прави в своите мачове, успя да вземе рано предимство и с тежки удари измори рано-рано своя съперник. Но последваха куп мръснишки номера от страна на Мероро. Той влизаше в клинч при всяка ситуация, при която Пулев се опитваше да атакува, а оттам постоянно нанасяше неправомерни удари в тила на българина. Съдията почти не правеше забележки на Мероро, което очевидно изнерви Тервел, но в късните рундове той се събра и намери противодействие на изнервящия и мръснишки стил на намибиеца. 

В 9-ия рунд Тервел нанесе много тежки удари, основно с леви прави и дясно кроше и избутваше Мероро, когато той се опитваше да го прегръща. Минута преди края на рунда след поредица от 3-4 удара от страна на Тервел треньорският щаб на Мероро хвърли кърпата на ринга и Пулев записа технически нокаут в своя полза. 

Благодарение на успеха си в Танзания, Тервел Пулев остава непобеден на ринга. Той вече е с 16 победи, 13 от които с нокаут. Очаква се и следващият му двубой да е в Африка, и то след само няколко месеца. 

РАЗВОЙ НА БИТКАТА

РУНД №1

По традиция Тервел започна малко по-обран в първия рунд и въпреки че опита няколко атаки, предпочиташе боя от дистанция. В края на рунда с дясно кроше Тервел сериозно разклати опонента си, но нямаше достатъчно време, за да довърши съперника си. 

РУНД №2

Мероро успя да възстанови по време на паузата и на свой ред опита няколко атаки, но Пулев спазваше отлична дистанция и не позволяваше точни попадения. В същото време с два прави удара Тервел "дръпна" в резултата, докато Мероро с грозни действия си "извоюва" забележка от съдията за грозен удар в тила на българина. До края на рунда Пулев не успя да нанесе добра серия, но с единични удари взе сериозно предимство. 

РУНД №3

Тервел вдигна темпото в 3-ия рунд, като от самото начало беше много агресивен с крошета и с двете ръце, а на всичкото отгоре при всеки клинч Мероро удряше зад главата опонента си, но съдиите чак на 3-ия такъв случай му направиха забележка. В същото време постоянно намибиецът хващаше опасно ръката на Пулев в клинч. 30 секунди преди края на рунда Пулев успя да вкара серия от 4 удара, най-чистият от които попадна точно в главата, но до нокдаун не се стигна. 

РУНД №4

Мероро показа повече агресия в 4-ия рунд, но веднага беше разклатен от десен прав на Тервел. Минута и половина преди края Мероро най-накрая получи забележка за неспортсменското поведение, показано при клинчове и постоянните навеждания, до които опираше представителят на Намибия. Почти целият рунд се разви в спорове със съдията, но Пулев спечели спокойно частта на комбинация от прав и кроше, а след това с още няколко крошета завоюва 4-и пореден рунд на своята сметка. В последните 25 секунди бяха отнети две точки от актива на двамата боксьори - по една и за двамата. 

РУНД №5 

Почти цяла минута Мероро успя да се задържи в ситуация клинч в средата на рунда, а след серия от два удара отново прегърна своя опонент и не го пусна. Въпреки скуката на ринга, Пулев убедително спечели и този рунд с постоянните си атаки. 

РУНД №6

Пореден скучен рунд, в който Тервел вкара няколко серии, но отново не успя да го прати в нокдаун. 

РУНД №7 

Тервел започна да мисли повече за защитата си и за това да не допусне изненадващ обрат до края. Мероро беше по-активен в нападение, но в края на рунда българинът нанесе няколко точни попадения - може би най-оспорваният рунд до момента в мача.

РУНД №8

В тази част Пулев нанесе може би най-силните си удари като с ляв прав и няколко крошета с дясната ръка  успя да разклати своя опонент, а минута преди края нанесе тежка атака, при която Мероро се залюля в ъгъла на ринга, но отново не падна. В последните 20 секунди с ляв прав и дясно кроше Пулев фиксира успеха си и в този рунд. 

РУНД №9

Веднага след подновяването на битката Пулев се опита да довърши съпротивата на опонента си и със здрави крошета успя да разклати боксьора от Намибия. Мероро прибегна до крути мерки и при всеки опит за атака прегръщаше Пулев. Тервел правеше всичко по силите си да се откъсне от опонента и да нанася удари, като намери няколко пъти веждата на своя опонент и му отвори аркада. От ъгъла на опонента му хвърлиха кърпата след нова поредица от тежки удари и Пулев спечели с технически нокаут. 

ПРЕДИ БИТКАТА:

39-годишният Викапита Мероро има 29 победи в своята кариера, 14 от които - с нокаут. Същевременно той е загубил 9 пъти. Мероро има сблъсъци срещу имена в профи бокса като Юрген Бремер, Дуродола, Максим Власов, Исак Чилемба, Кевин Ларена, Дмитрий, Кудряшов и други.

38-годишният Тервел ще търси своята 16-а победа на професионалния ринг. Той определи днешния си съперник като "следващата стъпка към мач за световната титла, който може да се състои през 2022 година". Пулев вече е на 9-ото място в ранглистата на асоциацията в полутежка категория.

Преди мача - на официалния кантар, се оказа, че Тервел е с няколко грама по-тежък от своя опонент, но проблеми няма да има и те ще бъдат свалени преди първия гонг. Българският състезател ще се изправя срещу родения в Намибия опонент в 10-рундов мач.

Според Кубрат Пулев мачът на Тервел няма да бъде лесен, тъй като съперникът му е много нахъсан (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички