Кубрат Пулев: Двубоят на брат ми няма да е лесен, съперникът му е много нахъсан


Кубрат Пулев: Двубоят на брат ми няма да е лесен, съперникът му е много нахъсан
Снимка: БГНЕС

3021 0

Часове преди двубоя на Тервел Пулев в Танзания - Кубрат Пулев имаше официална закуска със спортния министър на страната. Тервел ще се изправи срещу опитния Викапита Мероро. Мачът ще се състои в Дар Ес Салаам - най-големият град в Танзания.

"Спортният министър на Танзания ни покани, показа голямо уважение. Срещата ще е приятна и за двете страни, ние ще презентираме България", заяви Кобрата пред bTV малко преди срещата и говори за предстоящия двубой на брат си.

"Няма да му е лесен двубоят, противникът му е много нахъсан. Смятам, че брат ми ще победи, с повече опит е и го превъзхожда с всичко. Обстановката е супер, всички са много мили, точни и коректни. Тук е по-различно от цяла Европа, дори и от Америка".

38-годишният Тервел ще търси своята 16-а победа на професионалния ринг. Той определи днешния си съперник като "следващата стъпка към мач за световната титла, който може да се състои през 2022 година". Пулев вече е на 9-ото място в ранглистата на асоциацията в полутежка категория.

39-годишният Викапита Мероро има 29 победи в своята кариера, 14 от които - с нокаут. Същевременно той е загубил 9 пъти. Мереро има сблъсъци срещу имена в профи бокса като Юрген Бремер, Дуродола, Максим Власов, Исак Чилемба, Кевин Ларена, Дмитрий, Кудряшов и други.

А какво показа канатарът преди двубоя - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички