Президентът на UFC избухна: На тези ш**ани боксьори им се плаща прекалено много!


Президентът на UFC избухна: На тези ш**ани боксьори им се плаща прекалено много!
Снимка: Getty Images/Gulliver

1936 0

Президентът на UFC Дейна Уайт отново избухна и разкритикува бокса. В интервю той засегна доста актуални теми около бойните спортове, но наблегна най-вече на заплащането на боксьорите, твърдейки че парите, които получават, са прекалено много. В същото време той защити своя бизнес подход и отговори на критиците, които смятат, че той плаща много малко на своите бойци.

"Всеки иска повече пари и това е големият проблем в бокса. На всички тези ш**ани спортисти им се плаща ужасно много. Започват своята работа 1-2 месеца преди да стъпят на ринга, правят добри промота, запълват стадионите, взимат милионите и се приключва. Следващият път, когато ще ги видим, ще е след 3 години. Това не е окей", заяви Уайт.

"В UFC нещата стоят по-различно. Винаги ще ме критикуват и хулят, но положението е такова. Неведнъж съм казвал, че ако платя 10 милиона долара на един от моите бойци, той ще бъде осигурен до живот и няма да иска да стъпи в октагона отново. Смятам, че така се гради бизнес, а не както в бокса".

Критиците на начина на управление на Уайт нараснаха. Дори и интернет сензацията Джейк Пол се надигна срещу него и стартира кампания, с която цели да промени заплaщането в ММА бизнеса.

Истината обаче е, че президентът на UFC създаде модел, в който всеки получава толкова, колкото е заслужил, и до ден-днешен това не му е създало сериозни проблеми. 

Наскоро пък стана ясно, че голямата спортна звезда Конър Макгрегър ще се забави със завръщането си в октагона.

 

 

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички