Преди 1 година: Анди Руис шокира целия свят и победи Антъни Джошуа (ВИДЕО)


Преди 1 година: Анди Руис шокира целия свят и победи Антъни Джошуа (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

7537 0

Преди точно една година привържениците в "Медисън Скуеър Гардън" изживяха истински шок и станаха свидетели на вероятно най-сензационната загуба в световния мъжки бокс. Тогава световният шампион в тежка категория Антъни Джошуа беше пратен 4 пъти в нокдаун и след технически нокаут загуби титлите си от 121-килограмовия Анди Руис.

Началото на срещата далеч не предвещаваше подобно немислимо развитие. Американецът, който бе повече от фаворит, спазваше дистанция спрямо мексиканеца и пускаше левите си прави. В третия рунд той прати съперника си в нокдаун, но мексиканецът се изправи и направи невъзможното - в оставащите 2 минути смачка Джошуа и го прати не веднъж, а два пъти в нокдаун. Антъни едва се изправи на крака и само гонгът го спаси от нокаут.

Шампионът възстанови позиция и баланс, но въпреки спечелените следващи два рунда, не изпълняваше командите на своя треньор и позволяваше на Руис постоянно да скъсява дистанцията спрямо него. И така се стигна до рунд №7.

В него Руис атакува жестоко своя опонент и в самото начало го прати в нокдаун с отлична серия от прав и кроше. Джошуа се изправи почти веднага, но канонадата не спря - нова серия на мексиканеца и за 4-и път шампионът беше на пода. Той се изправи, когато отброяването достигна 7, но веднага се хвана за въжетата в ъгъла. Реферът му каза, че трябва да прибере гумата в устата си и да продължи да се бие, но Джошуа не възприемаше думите на съдията и той се видя принуден да прекрати срещата - технически нокаут след 4-ия нокдаун и сензационна победа за 121-килограмовия Руис.

Целият боксов свят бе в потрес. Появиха се десетки колажи, майтапи и вицове относно случилото се. Все пак, половин година по-късно, коренно променен Антъни Джошуа си върна шампионските пояси след бой над Анди Руис.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички