Антъни Джошуа: Наричаха ме луд, че съм се съгласил на реванш с Руис


Антъни Джошуа: Наричаха ме луд, че съм се съгласил на реванш с Руис
Снимка: Getty Images/Guliver

5526 0

Двукратният световен шампион Антъни Джошуа сподели, че е бил наричан "луд" заради съглaсието си толкова рано да се изправи в реванш срещу Анди Руис. Ей Джей си върна шампионските пояси през декември, само 6 месеца, след като сензационно ги бе загубил от мексиканеца.

"Тогава чувствах, а и сега понякога, че хората ме бяха отписали, така че си казах "окей". Те ми казваха: "Джош, човече, не трябва да излизаш отново толкова рано в реванша, той е луд". И то говоря за някои от идолите ми в бокса. Най-доброто от двубоя в Саудитска Арабия бе, че доказах на себе си, експертите и идолите ми, че никой не може да ме победи, когато съм мотивиран на 100%", сподели британският боксьор.

"Именно заради това в края на боя има клип, в който Еди подскача, мениджърът ми Фреди подскача, а аз стоя там изправен. Помня, когато казах, че спечеля ли двубоя "всеки трябва да ми се поклони". Така че това бе моят императорски момент. Направих това, което казах – това бе най-доброто от Саудитска Арабия“, допълни той пред JD Sports.

Джошуа е категоричен, че след загубата от Руис е била много труден момент в неговата кариера."Миналата година бе трудна. Като британски боксьор в тежка категория ние никога не получаваме уважение от световните медии, които са ръководени главно от САЩ, защото сме британци. Американците ще се погрижат за своите жители. Така че, когато загубиш…приемаш предизвикателства. Целта е да спечелиш на 100%".

Следващото предизвикателство пред Джошуа е Кубрат Пулев, но двубоят им бе отменен за неопределено време заради пандемията от коронавирус. "Дори предвид негативния ефект от вируса, позитивното е, че имаш предостатъчно време за най-близките си. Така че освен обичайните тренировки, приоритизирах и времето с моето семейство“, завърши британецът.

А кой е най-тежкият удар, който Джошуа е получавал в своята кариера - може да видите в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички