Паркър зачеркна AJ и Фюри и злорадства за провала на Уайлдър - Джошуа


Паркър зачеркна AJ и Фюри и злорадства за провала на Уайлдър - Джошуа
Снимка: GettyImages

3446 0

Джоузеф Паркър беше на върха на щастието след най-паметната победа в своята кариера. Бившият световен шампион шокира боксовия свят, побеждавайки Дионтей Уайлдър в "Деня на Страшния съд". Американецът беше категоричен фаворит, но Паркър изигра блестящ тактически дуел и не остави никакви шансове на Бронзовия Бомбардировач. 

Радостта след паметната победа 

"Труден мач, но тренирахме много здраво за него. Напълно фокусирани сме и сме набрали инерция. Влизайки в този мач, всеки имаше планове, други и различни планове, но това е планът на Господ", каза Паркър, след като неговата победа поставя под съмнения дългоочакваният двубой между Уайлдър и Джошуа. 

Защо Уайлдър разочарова? 

Паркър даде интересна причина за това, че Уайлдър изглеждаше отчайващо срещу него на ринга в Рияд. 

"Стратегията, която обсъдихме преди мача, бе да остана спокоен и фокусиран - всяка минута, всеки рунд. Днес - весела Коледа за нас. Дионтей има нов треньор и може би тренира нови неща. Може би това, че скоро не е играл и няма практика оказва влияние", сподели Паркър. 

Ролята на Тайсън Фюри за неочакваната победа 

Новозеландецът беше категоричен, че това е най-паметният мач в кариерата му, зачерквайки битките с Джошуа и Тайсън Фюри. Но в същото време отдаде заслуженото на Циганския крал, който се оказа, че му е помогнал в подготовката за Уайлдър. 

"Това е страхотен завършек на годината. С упражнения и много работа успях да избегна десния му удар. Доста е трудно да избегнеш. Днес бе моят ден. Мисля, че това, че натрупах мачове, извади най-доброто от мен. Влязох във форма, много щастлив съм.

Тази победа и масивна. Това е най-трудният опонент, който някога съм срещал. Най-силната дясна ръка. Тайсън Фюри помогна много за този мач. Отдаде времето си и внимание. Завърнах се. Готов съм за всичко", завърши щастливият победител. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички