"Доказателство": "пътешественик във времето" на 1-вия мач на Майк Тайсън след затвора (ВИДЕО)


"Доказателство": "пътешественик във времето" на 1-вия мач на Майк Тайсън след затвора (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/GettyImages

3765 0

Сериозни конспиративни теории поражда видео, заснето по време на двубой на Майк Тайсън от миналото. Става въпрос за срещата между най-младия световен шампион в бокса и Питър Макнийли. Двамата се изправят един срещу друг през 1995 година, а победител е Железния Майк.

Това е първият дуел за него, след като излиза от затвора. Той не показва никаква милост към опонента си и го разбива на пух и прах в Лас Вегас. Камерите на HBO обаче улавят любопитен момент сред публиката.

Докато Тайсън се приготвя да започне битката, фен държи устройство, което прилича на смартфон. Първият такъв обаче не е пуснат до 1996 година, когато Nokia пуска на пазара Nokia 2110. Това кара мнозина да повярват в конспиративната теория, че е имало "пътешественик във времето" на този мач.

Обяснението обаче е просто. Snopes - уебсайтът, който е популярен с разбиването си на конспиративни теории, споделя: "Въпреки че устройството, което се вижда, прилича на камера на телефон, каквито не са продавани преди 1996 година, също така напомня и на многобройните ръчни камери, които всъщност са били доста популярни през 1995 година.

Резолюцията и размерът на оригиналното видео прави трудно определянето на специфични отличителни черти на устройството, но намерихме редица камери, които изглеждат подобно и които са били налични през 1995 година" - споделят във видеото.

Можете да намерите кадрите по-долу в материала, а в самото видео има и снимки на въпросните камери, с които може да бъде объркан смартфон.

Неотдавна самият Майк Тайсън се пробва в скейтбординга, но не мина добре (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички