Отложиха демонстративния мач на Мейуедър в Токио


Отложиха демонстративния мач на Мейуедър в Токио
Снимка: Getty Images/Guliver

869 0

Демонстративният мач на боксовата легенда Флойд Мейуедър в Токио този месец беше отложен заради коронавирусните рестрикции, съобщиха организаторите. Прекратилият кариерата си 43-годишен американец трябваше да се бие срещу неназован съперник в „Токио Дом“ на 28 февруари, но организаторите отложиха срещата, след като Япония затвори границите си за почти всички чуждестранни посетители.

Токио и други части на страната са в извънредно положение, което трябва да приключи на 7 март, като посещаемостта на спортни събития е ограничена до 5000 или половината капацитет, което е по-малко. Боят на Мейуедър с ютубъра Логан Пол, който бе насрочен за 20 февруари, също бе отложен миналата седмица. Мейуедър, който се би с японски кикбоксьор в демонстративен мач през 2018 в Япония, заяви, че се надява събитието в „Токио Дом“, което определи като „Мега 2021“, да бъде преместено „в рамките на тази година“.

„Япония в момента има скок в броя на заразените с коронавирус и разбрах, че не се допускат чужденци в страната. Така че, това е наистина разочароващо, но няма начин да се бия в Япония на 28 февруари. Когато получа разрешение да отида в Япония, и ако Мега получи нова дата и място, и ми дадат съперник, мога да бъда готов за бой по всяко време“, сподели той в коментари, предоставени от организаторите на японски. Организаторите вече бяха заявили, че събитието ще включва „състезатели от шампионски калибър“, включително Мейуедър, но не дадоха допълнителни подробности, включително по отношение на правилата на боя. „Моля се да победим коронавируса и да се върнем в света, който е луд по спорта“, каза още американецът.

Легенда в бокса с баланс 50-0, Мейуедър се би за последно след отказването си от спорта срещу японската ММА звезда Теншин Насукава през декември 2018. Американецът свали на земята младия си опонент три пъти в първи рунд, преди треньорът на Насукава да хвърли бялата кърпа. Мейуедър намекна онлайн, че е заработил 9 млн. долара за боя, продължил две минути.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички