Олександър Усик обясни защо битката с Тайсън Фюри се отлага за февруари 2024-а


Олександър Усик обясни защо битката с Тайсън Фюри се отлага за февруари 2024-а
Снимка: Getty Images

4740 0

Олександър Усик се надява, че неговата битка за безспорната световната титла в тежка категория с Тайсън Фюри може да се проведе в Саудитска Арабия през февруари след тежкия мач на Циганския крал срещу Франсис Нгану през октомври.

Усик обясни защо битката ще е през февруари

Договорът бе подписан още през септември, но предложената дата 23 декември в Рияд изглежда със сигурност ще бъде отложена, тъй като шампионът на WBC Фюри беше почти победен от бившия шампион на UFC Нгану в двубой на 28 октомври.

"Може да е февруари и много бих искал да е февруари. Бях готов да се бия на 23-ти, но тъй като Фюри получи контузии в последния двубой след нокдауна, тогава вероятно ще бъде отложена за следващата година", каза Усик за "Reuters".

Дългоочакваният двубой ще направи така, че боксовите фенове ще видят първия безспорен шампион след Ленъкс Люис през 1999 година. и първия от ерата на четирите пояса.

За последно Усик бе на ринга срещу Даниел Дюбоа на 26 август, по-рано през годината. Украинецът не изпита никакви проблеми и успешно защити титлите си след нокаут в деветия рунд насред Полша.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Това ли е датата? "ESPN" обяви кога ще видим Усик срещу Фюри.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички