Охладиха мераците на Антъни Джошуа за битка с Тайсън Фюри


Охладиха мераците на Антъни Джошуа за битка с Тайсън Фюри
Снимка: Getty Images/Guliver

11178 0

Дългоочакваната битка между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри може и да почака по-дълъг период от време, освен ако британецът не се съгласи да оваканти една от титлите си - тази на Световната боксова организация (WBO). Причината е, че президентът на организацията не смята да прави повече компромиси за Ей Джей и ще го задължи да се боксира първо с претендента за пояса Олександър Усик.

След победата над Пулев Джошуа и неговият промоутър Еди Хърн изразиха желание да проведат мач с Тайсън Фюри през 2021 година. По-късно президентът на WBO Пако Валкарсел поздрави Ей Джей за победата, но набързо охлади мераците му за мач с Фюри, напомняйки му, че има задължение да защитава титлата си срещу Усик, а в противен случай ще трябва да оваканти титлата.

СЛЕД ПОБЕДАТА НАД ПУЛЕВ: 7 ПРИЧИНИ ЗАЩО ДЖОШУА НЯМА ДА УСПЕЕ СРЕЩУ ТАЙСЪН ФЮРИ

"Джошуа се представи сензационно срещу Пулев. Що се отнася до титлата на Световната боксова огранизация, Еди Хърн много добре знае значението на думата "задължение". Топката е в ъгъла на Хърн", каза Валкарсел. И напомня, че организацията вече на два пъти прави изключение за Джошуа - първо за реванша с Анди Руис, а сега и за мача с Пулев.

Вариантите пред Джошуа са няколко: или да се бие с Усик и след това с Фюри, или да оваканти единия си пояс и да се бие веднага с Циганския крал, или Усик да прояви търпение и да позволи на Ей Джей първа да се бие с Фюри. Най-малко възможен изглежда вариант, при който Джошуа овакантява титлата, защото неговата цел е да притежава всички световни титли в тежка категория.

Чичото и бивш треньор на Тайсън Фюри - Питър, пък засипа Кубрат Пулев с похвали след мача с Джошуа (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички