Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа: Какво се случи на гала вечерта в Лондон?


Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа: Какво се случи на гала вечерта в Лондон?
Снимка: Lap.bg/ Mandatory credit: Mark Robinson and Dave Thompson/Matchroom Boxing

120017 0

Събота вечер (12.12) се оказа една от най-паметните гала вечери в световния бокс за 2020 година, и не само заради голямото зрелище  Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа. 1000-те фенове в зала "Уембли Арена", както и милиони пред екраните, станаха свидетели на някои от най-добрите мачове през годината, но за съжаление на феновете в България Кубрат Пулев загуби битката за световната титла и не сполучи и при втория си опит да достигне върха в дивизията. Ето и какво се случи в съботната лондонска вечер. 

КУБРАТ ПУЛЕВ СРЕЩУ АНТЪНИ ДЖОШУА НА ЖИВО 

Голямото събитие на вечерта безспорно беше срещата на Кобрата срещу Ей Джей, която обаче приключи в 9 рунда. Българинът се държа мъжки през цялото време и в 3-ия рунд оцеля след два зловещи нокдауна и дори записа рунд-два на своето име. 

В 9-ия рунд обаче всичко приключи. Шампионът нанесе 3-4 много тежки ъперкъта, с които свали на земята за 3-и път своя опонент. Кубрат едва-едва се изправи, но последва светкавично дясно кроше, с което Пулев бе проснат за 4-и път, но този път не се изправи - брутален нокаут на Джошуа срещу Кобрата. 

Всички интересни моменти от срещата можете да видите в статията: Кубрат Пулев оцеля след 3 нокдауна, но бе нокаутиран от Джошуа 

ПРОГРАМАТА НА ГАЛАВЕЧЕРТА

Флориан Марку - Джейми Стюарт (РАВЕНСТВО)

Промоутърът Еди Хърн сподели, че цели 40 съперници са отказали да се бият с Марку, като последният го стори малко преди гала вечерта. Именно за Марку Хърн гарантира, че е следващият "голям" в полусредната категория.

В двубоя от полусредната категория Марку започна далеч по-активно срещата. Убийствен ляв ъперкът и дясно кроше пратиха Стюарт в нокдаун във втория рунд. Посредата на двубоя обаче Стюарт сякаш започна да загатва за качествата си и нанесе няколко добри удара. Макар и мачът да бе изравнен за известно време, Марку отново взе инициативата и нанасяше повече удари и в последните рундове. В последния такъв Стюарт тръгна с мисълта, че Марку ще го победи по точки и тръгна по-агресивно, но и това бе неуспешно, а Флориан далеч не му отстъпи. В крайна сметка съдиите шокираха всички и отсъдиха равенство 76-76 (по 4 рунда за двамата). Още в първия мач се стигна до голяма изненада и необяснимо решение, от което Марку бе сериозно разочарован и до демонстрира. В крайна сметка и коментарите след двубоя бяха на същия полюс - Флориан напълно заслужаваше победата, но бе сериозно ощетен.

След мача Марку бе сериозно разочарован от отсъждането и дори обвини съдията, че не разбира нищо от бокс, защото тотално разбил опонента си. Стюарт, очаквано, не бе на това мнение и не смята, че е трябвало да загуби. В крайна сметката и двамата се отнесоха с уважение един към друг, макар и да не постигнаха съгласие.

Маколи МакГоън - Кийрън Конуей (ПОБЕДА ЗА КОНУЕЙ)

В дните преди началото на сблъсъка и двамата изговориха много приказки, като МакГоън изглеждаше повече от мотивиран да спечели и направи гръмки изказвания и заплахи.

В мача обаче Конуей започна по-добре и без да изпъква твърде много, методично трупаше преднина, като взимаше първите рундове. Четвъртият рунд бе най-силен за Кийрън, където замалко избухна с брутални удари. МакГоън на няколко пъти все пак показа на опонента си, че трябва да внимава и да не се впряга безразсъдно в атака. Трябва да се отбележи впечатляващата воля на Маколи, който изобщо не се пречупваше под тежкия натиск на Конуей. Постепенно Конуей ставаше все по-настоятелен и все пак в 8-ия рунд МакГоън падна разкървавен в нокдаун, но след това се изправи и отново не се предаде. До края на 8-и рунд Маколи бе целият в кръв. В крайна сметка Маколи МакГоън демонстрира невероятна воля и остана на крака до края. Краят обаче бе предизвестен - 100-90 100-89 и победа по резултат за Конуей.

Самият Конуей отдаде заслуженото на МакГоън и след двубоя го поздрави спортсменски за мъжкото представяне.

Мартин Баколе - Сергей Кузмин (ПОБЕДА ЗА БАКОЛЕ)

Мартин Баколе спечели битката срещу руския си опонент при най-тежките, като това е второ шокиращо решение от съдиите за днешната вечер, тъй като определено Кузмин доминираше през по-голямата част на двубоя. Съдиите отсъдиха: 98-92 97-93 96-94 в полза на Баколе. Сякаш и двамата състезатели не можеха да повярват след края на двубоя - Баколе започна да се радва неистово и да крещи, докато Кузмин просто бе шокиран от това решение. В края на мача той дори просто дочакваше срещата да приключи без да атакува, уверен, че води в резултата. Всичко по-тежки крошета бяха в Баколе.

След двубоя обаче конгоанецът демонстрира увереност и сподели, че е опитвал дори да нокаутира своя опонент и че е обещал да го победи.

Хюи Фюри - Мариуш Вах (ПОБЕДА ЗА ФЮРИ)

Страхотна продукция и от двамата боксьори. Фюри не остави съмнения кой е по-класният от двамата, въпреки че в даден момент от двубоя бе брутално разкървавен с отворена аркада, която напомни тази, която преди време му бе нанесена от българина Кубрат Пулев, който ще видим по-късно тази вечер. Хюи спечели, след като съдиите отсъдиха: 100-90 100-90 и 99-91.

Лоурънс Околие - Никодем Йежевски (НОКАУТ ЗА ОКОЛИЕ)

Най-бързо приключилият двубой от програмата и първи нокаут. Околие просто разби Йежевски. Още в първия рунд се стигна до два нокдауна. Вторият рунд продължи по същия начин и съвсем набързо Йежевски се оказа на земята и загуби двубоя. След мача дори се наложи да му бъде осигурена кислородна маска. Невероятно представяне от Лоурънс Околие.

ПРЕДИ ГАЛАВЕЧЕРТА НА ПУЛЕВ И ДЖОШУА

Преди това обаче ще се изиграят 6 подгряващи двубоя. Лоурънс Околие ще се бие, за да обогати своя непобеден професионален рекорд до 15 победи. Той трябваше да се изправи срещу Кшищоф Гловацки за вакантната титла в тежка категория на WBO, но миналата седмица бе тества положително за COVID-19 и беше принуден да се оттегли.

Никодем Йежевски бе назначен за негов заместник, но тъй като е класиран извън топ 15 от WBO, няма заложена титла. Внимание привлича и срещата между Хюи Фюри и Мариуш Вах. Припомняме, че Фюри бе победен от Кобрата преди няколко години в София.

Тъй като има много фенове, които се притесняват, че не могат да се абонират за двубоя, изготвихме подробен материал стъпка по стъпка как да гледате Пулев - Джошуа (последвайте линка).

Както вече е известно, галата ще бъде наблюдавана на живо от 1 000 зрители, които са се сдобили с билети за голямото шоу. Заради коронавирусната пандемия до последно не бе сигурно дали ще е възможно да бъдат допуснати, но все пак при строги мерки това ще се случи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички