Кубрат Пулев оцеля след 3 нокдауна, но бе нокаутиран от Джошуа с брутално кроше


Кубрат Пулев оцеля след 3 нокдауна, но бе нокаутиран от Джошуа с брутално кроше
Снимка: Gulliver/Getty Images

206952 0

Дуелът Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа се оказа далеч по-оспорван от очакванията на целия свят, след като Кобрата оцеля след 3 нокдауна, но в 9-ия рунд с брутално кроше Ей Джей пречупи съпротивата на българина и го нокаутира брутално, за да защити световните титли на IBF, WBA, WBO и IBO в тежка категория. 

Най-добрият ни боксьор изигра феноменален двубой, в който се бори като равен с равен с изключителния фаворит в този мач. Кубрат Пулев оцеля в 3-ия рунд, когато беше пратен на два пъти в нокдаун, но издържи до края на частта, а след това беше като прероден. Той не просто продължи да търси атаката, но успя да вкара и няколко добри серии, а и да спечели рунд на своята сметка. 

Това остана така до 9-ия рунд. 1:33 преди края на рунда Пулев понесе много тежка серия от ъперкъти и изпадна за 3-и път в нокдаун. Той едва се изправи, а цялото му лице беше в кръв. Съдията разреши мачът да продължи, но 12 секунди преди края на рунда с брутално дясно кроше Ей Джей прати Пулев на пода за 4-и път и този път Кобрата не успя да стане, оставайки на колене пред шампиона. 

БОКСЪТ С БИРА СЪБИРА (ВИЖТЕ КАК)

След края на двубоя двамата отново застанаха лице в лице и Кобрата каза на Джошуа да го помни винаги и двамата показаха сериозно уважение един към друг, удряйки ръкавици няколко пъти. 

Кубрат Пулев показа много сериозно израстване в сравнение с първия си двубой за световната титла през 2014 година. Той демонстрира далеч по-добра защита, показа сериозна издръжливост срещу тежките удари на опонента, но в 9-ия рунд и тежката канонада от ъперкъти нямаше как да оцелее при финалното дясно кроше. 

За Антъни Джошуа това е 22-и нокаут в 26-ия му двубой и първа защита на поясите в тежка категория. С триумфа си над Кубрат Пулев пък той си гарантира обединителен мач за всички титли срещу Тайсън Фюри - двубой, който може да генерира над 200 милиона паунда приходи. 

 

Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа по рундове

 

РУНД №1 

Първият рунд стартира доста защитно и от двамата боксьори, като двамата се дебнеха и в първата минута нямаше никакви удари, въпреки че Джошуа беше по-активният в началото. Кобрата пък се опита да атакува в тялото, когато Джошуа го призова, вдигайки си ръцете. Първият точен удар бе ляв прав от Джошуа, който прати още един добър ляв прав. 

С много финтове двамата се опитаха да вземат предимство, но така и нямаше особено интересни моменти. В края на първия рунд Ей Джей се опита да вдигне темпото, но Пулев демонстрира добра защита. Рундът все пак влезе в неговата сметка. 

РУНД №2 

Първия ляв прав в рунда влезе в сметката на Джошуа, а Кобрата върна с удар в тялото и опит за лява кука, който не сполучи. Пулев на няколко пъти се опита да притисне опонента във въжетата, но Кобрата отнесе жестока контраатака - здрави крошета в главата на Пулев и ъперкът, който не сполучи много чисто, но все пак намери част от брадичка на българина. 

Ляво кроше минута преди края опита Кобрата, но не сполучи. Той опита още няколко пъти този удар, но не успя да сполучи. Двамата до края си размениха няколко леви точни удара. В края на рунда Джошуа опита атака с прав и след това ъперкът, но не сполучи достатъчно - нов рунд за Ей Джей. 

РУНД №3

Кобрата стартира защитно рунда, но не спря да говори на Джошуа в опит да го накара да изостави тактиката си. Въпреки това Ей Джей запази спокойствие и сполучи с ляв - десен прав, макар и Пулев да успя да наутрализира пълната сила на ударите. 

В средата на удара Ей Джей направи зловеща атака с с брутални ъперкъти и крошета - първи нокдаун в мача. Кобрата приклекна, но продължи рунда. Джошуа не го остави на мира и Ей Джей се нахвърли жестоко срещу Кобрата - втори нокдаун, който този път прати Кобрата на пода - ужасно тежки атаки. В последните 10 секунди Ей Ждей опита още крошета, но Пулев оцеля. А след края на рунда дори замахна към Джошуа. 

РУНД №4 

В рунд №4 Пулев изглеждаше, че се е оправил и издържа на нови тежки прави удари на Джошуа. Британецът беше малко по-пасивен в този рунд, а Кобрата за първи път пласира добра атака от два поредни удара. 

Пулев продължи да играе "мръснишката" и удряше постоянно в главата Джошуа при клинч, но Джошуа все пак видимо нямаше проблеми. В края на рунда Ей Джей направи две добри защити при удари на Ей Джей - рунд (може би) в полза на българина. 

РУНД №5 

И този рунд бе по-предпазлив от страна на Ей Джей. Пулев беше по-активен, но в същото време Джошуа имаше по-точните изпълнения и изпусна да нанесе нокаутиращ ъперкът, след като вкара тежко кроше. 30 секунди преди края Пулев успя да нанесе десен прав в главата на Джошуа. Рундът завърши с лав прав на Кобрата и рундът беше труден за оценка

РУНД №6

В началото на рунда Джошуа държеше с лявата си ръка далеч Пулев, а защитата на Ей Джей срещу левия прав беше добра. Все пак Кобрата успя да пласира един-два добри удара след финт и след страхотна атака ляв-десен прав - предимство за Кобрата, макар че десният удар не попадна в главата. Пулев продължи да е много активен в атака и двамата продължиха изключително интересни рунд, в който 20 секунди преди края Джошуа успя да пласира добро дясно кроше. 

РУНД №7 

Джошуа отново показа активност на старта на 7-ия рунд и пласира много точни удари още в първата минута на частта. С прави удари и крошета, но без серии, Ей Джей държеше невероятен контрол върху срещата а 1:30 преди края Джошуа вкара 2-3 точни попадения от ъперкът, макар че не попаднаха изцяло в целта. 

Атаката беше последвана от точен ляв прав, а с движението си с краката Ей Джей просто не позволяваше на Кобрата да го изненада. До края на рунда шампионът не изпусна битката от контрол и си завоюва рунда, завършвайки с точен ляв прав и пропуск от ъперкът. 

РУНД №8

2:20 преди края Пулев нанесе много плътен десен прав, а след това и ляв прав, а след това се защити отлично от Джошуа и десния му прав. Двамата продължиха битката си с размяна на удари, но в края Джошуа пое инициативата и с дясно кроше и ляв прав отново поведе в рунда. 20 секунди преди края Ей Джей вкара още един ляв прав - рунд в полза на шампиона. 

РУНД №9 

Рундът почна с добра размяна на леви прави от страна на двамата, но точността на Пулев определено куцаше. Той направи няколко опита за атака ляв-прав, но не сполучи. С 4 ъперкъта 1:10 преди края Джошуа пак нанесе тежък бой на Пулев, но Кубрат не падна на земята, а се хвана за ръката на Ей Джей и издържа на атаката. С брутални 3 поредни ъперкъта 0:33 преди края Пулев изпадна в нов нокдаун. 

15 секунди преди края с дясно кроше Пулев отново падна на пода, Кобрата тръгна да се изправя, но не успя да се изправи - нокаут за Джошуа! 

Ето какво се случи до момента в гала вечерта на Пулев и Джошуа в Sportlive.bg

ПРЕДИ ДВУБОЯ ПУЛЕВ СРЕЩУ ДЖОШУА

Още през 2016 година Пулев получи шанс отново да се качи на ринга за световна титла, след като стана задължителен претендент на IBF. През 2017 година обаче контузия го извади от строя седмица преди битката с Антъни Джошуа. Сега, 3 години по-късно, той отново ще има шанс да грабне титлите в тежка категория. 

Пулев до момента има само една загуба на професионалния ринг, дошла след нокаут в 5-ия рунд в полза на Владимир Кличко. Оттогава насам той жъне само успехи, като вече има 28 победи с 14 нокаута. Срещу себе си той има опонент, който е познат като нокаутьор - Антъни Джошуа е с 23 успеха на профи ринга, от които 21 са с нокаут. 

На кантара между двамата страстите се нажежиха до червено, когато двамата си размениха остри реплики. 

"Говориш твърде много, братле. С когото и да си се бил досега, не си се изправял срещу мен. Трябва да го проумееш, че трябва да минеш през мен. Не прекалявай с приказките", каза Джошуа на Кобрата, докато Пулев не спря да повтаря: "Аз съм по-добър. Утре ще ти го покажа".

След като привидно ситуацията се успокои, двамата продължиха да разменят думи и ситуацията отново ескалира. Докато Джошуа продължи да обяснява на Кубрат, че говори прекалено много, Пулев го заглуши със звучното: "Знаеш, че съм по-добър от теб". На което Ей Джей реагира с подигравателното "ти ли", и изимитира сериите, които Пулев показа по време на пресконференцията.

В крайна сметка, събитието приключи, двамата дадоха допълнителни интервюта, в които продължиха със заканите, а Еди Хърн каза лаконично: "Ако си мислите, че това беше предварително подготвено, се лъжете жестоко". И показа драскотините, които е отнесъл, докато разтървава двамата заедно с охраната.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички