Боксова галавечер на Усик и Джошуа - всичко, което се случи!


Боксова галавечер на Усик и Джошуа - всичко, което се случи!
Снимка: Getty Images

37755 0

В събота вечер (20 август) се проведе боксовата галавечер в Джеда, Саудитска Арабия, на която двете страшилища в тежка категория Олександър Усик и Антъни Джошуа премериха сили за втори път в епичен реванш на двубоя им от преди година в Лондон.

Ето и всичко, което се случи на галавечерта на двамата титани в тежка категория: 

В първата среща родният боксьор Трайчо Георгиев успя да срази дебютанта Рашид Беласа след съдийско решение 2:1 в негова полза. Трайчо от Люлин показа агресия през по-голямата част от сблъсъка и заслужено се поздрави с победата.

Във втората среща човекът от екипа на Усик - Даниел Лапин се поздрави с успех срещу Йозеф Юрко в мач от тежка категория. Крошетата на украинеца се оказаха смъртоносни и му донесоха победата след като стана ясно, че и тримата съдии са отсъдили успех за него с 80-72.

Бен Уитъкър също успя да се наложи над Питър Носич и взе своята втора победа при професионалистите, след като се оказа победител и в трите съдийски карти.

Технически нокаут в шестия рунд донесе победата на Андрю Табити над Джеймс Уилсън, след като втория не успя да се върне на ринга за следващия рунд. Така Табити вече е с рекорд 21-1 при професионалистите. 

При дамите Рамла Али отказа своята съперничка Кристъл Гарсия Нова още в първия рунд и я нокаутира след брутално дясно кроше. Това бе и исторически първи боксов мач между жени в Саудитска Арабия.

Още един нокаут в първия рунд! Зиад Алмааясуф се разправи бързо-бързо с Хосе Алаторе. Това бе победа номер 1 за Зизу при професионалистите.

Седмата среща от прелюбопитната галавечер бе вероятно най-оспорваната до този момент! Баду Джак и Ричард Ривера не успяха да се победят в битка, продължила десет пълни рунда, като шведският представител Джак се наложи с 2:1 съдийски гласа. Те си разменяха мощни удари през цялото време, но волята на победителя изигра роля в последните рундове!

Нов зрелищен завършек! Калъм Смит и Матю Бодерлик спретнаха любопитен сблъсък за привържениците на бокса, в който и двамата започнаха равностойно, но серия от удар прати Бодерлик на земята два пъти в четвъртия рунд. След втория великобританецът бе обявен заслужено за победител чрез нокаут! 

Заслужена победа! Бадер Ал-Самреен успя да откаже противника си Фуад Тарверди в последната част от плануваните им четири рунда. Той заслужено спечели срещата, като в третия рунд нанесе няколко тежки ъперкъти, но победата се официализира няколко секунди преди последния сигнал! Успех за представителя на Йордания с технически нокаут!

На ринга в последната среща преди "черешката на тортата" се изправят Филип Хъркович и Жилей Жан, от които се очаква същинско зрелище в тежка категория. Двамата не успяха да се победят в двубоя, продължим цели 12 рунда в тежка категория. В крайна сметка европеецът наложи волята си и с единодушно съдийско решение стана задължителен претендент за титлата на IBF! Eто как се разви любопитната среща! (ВИДЕО)

Как се разви двубоят Джошуа - Усик четете тук

Ето я и цялата боксова карта на галавечерта, заедно с подгряващите мачове:

Рашид Беласа - Трайчо Георгиев, полусредна категория;

Даниел Лапин - Йозеф Юрко, тежка категория;

Бен Уитъкър – Питър Носич, лека-тежка категория;

Андрю Табити – Джеймс Уилсън, тежка категория;

Рамла Али – Кристъл Гарсия Нова, категория суперпетел

Зиад Алмааясуф – Хосе Алаторе, суперлека категория

Баду Джак – Ричард Ривера, полутежка катеогиря

Калъм Смит – Матю Бодерлик, лека-тежка категория

Филип Хъркович – Жилей Жан, тежка категория

Антъни Джошуа – Олександър Усик - главното събитие на вечерта.

Всичко най интересно около сблъсъка Джошуа - Усик четете на SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички