Хърватин стана претендент за една от титлите на Усик след бой над китаец (ВИДЕО)


Хърватин стана претендент за една от титлите на Усик след бой над китаец (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

5096 0

Сблъсъкът между Филип Хъркович и Жилей Жан се превърна в последния преди голямото зрелище между Антъни Джошуа и Олександър Усик. В него двамата бойци от тежка категория не успяха да определят победител в дванадесетте рунда и се стигна до единодушно съдейско решение в полза на хърватина. 

Така Хъркович става задължителен претендент за титлата на IBF, която към момента е притежание на украинкият шампион Усик. 

Ето как се разви дбувоят:

Китаецът успя да свали на земята съперника си още в средата на първия рунд, но Хъркович моментално се изправи и успя да изиграе страхотна следваща част, в която намери на множество пъти противниковото тяло с мощни удари.

В третата част двамата боксьори опитаха да вземат предимство в съдийските карти, но представянето им бе равностойно. Развоят се повтори и в следващата част, в която азиатецът се опита да натисне съперника си, но Хъркович също пуска тежки удари.

В петата част хърватинът успя да наложи волята си и показа на съперника си, че не е решил да се предаде без бой. Той безспорно взе частта, но имаше да намаля още изоставането си от миналите две части.

Последва изключителен силен рунд за Жилей Жан, който по чудо не свали отново Хъркович на земята. Няколко ъперкъта сериозно разклатиха хърватина, но чрез сериозно движение по ринга успя да избегне по лош развой.

Европеецът за пореден път се опита да наваксва разликата в съдийските картони, но не успя да бъде толкова убедителен, колкото съперника си през миналия рунд. Силите на двамата намаляха значително около осмия рунд, а китаецът се опита да приклещва противника си в ъглите.

Хъркович продължи да натиска съперника си и успя да установи контрол и върху следващата част. Той безспорно бе разклатен в част от първите рундове, но последваха точни комбинации и физическа издръжливост, които не биха били подминати от съдиите.

Деветият рунд завърши със сериозен натиск от страна на Жан, който напомни на какво е способен и на моменти Хъркович трябваше да влиза в клинч заради ъперкътите на противника му.

В следващите два рунда двама продължиха да си разменят точни удари, а Жан бе близо до "шпагат" в края на предпоследната част, тъй като се подхлъзна, а Хъркович се бе впуснал в серия от удари.

Последната част бе една от най-силните за Хъркович, който остави без дъх съперника си, очакващ последния гонг. Жан често се опитваше да влезе в клинч, а европеецът открито се опиваше да разреши срещата с нокаут.

Това обаче не се случи и всичко остана в картоните на съдиите. Те дадоха с единодушно решение победата на Филип Хъркович!

Следете НА ЖИВО ЗРЕЛИЩЕТО МЕЖДУ УСИК И ДЖОШУА!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички