Чудовищен сблъсък! Джошуа отново на колене пред Усик след съдийска драма!


Чудовищен сблъсък! Джошуа отново на колене пред Усик след съдийска драма!
Снимка: GettyImages

51193 0

Големият реванш между Олександър Усик и Антъни Джошуа оправда очакванията за жесток сблъсък между двамата, но за втори пореден път Усик се оказа прекалено техничен, прекалено бърз и прекалено класен за бруталната сила на Джошуа и украинецът остана шампион на 3 от 4-те основни федерации в тежка категория на професионалния бокс

В невероятен двубой, проведен в Саудитска Арабия, Антъни Джошуа даде всичко от себе си и демонстрира подобрена стратегия, но и това се оказа недостатъчно срещу скоростта, класата и най-вече техниката на Олександър Усик. 

Интересно обаче беше на съдийската маса, където, изненадващо или не, победителят беше определен след разделено съдийско решение. Въпреки че изглеждаше, че Усик ще спечели категорично, единият от реферите даде победата за Ей Джей със 113:115, но другите двама дадоха успеха за украинеца - 115:113, 116:113. 

Мачът беше истински сблъсък на различни философии, като този път стратегията на Джошуа беше далеч по-добра. Той заложи на удари в тялото, като най-накрая проби своя опонент в 9-ия рунд и изглеждаше, че ще има шанс да спечели двубоя, въпреки отличните дефанзивни действия на Усик през целия двубой. 

В последните 3 рунда обаче Усик демонстрира бърза офанзива и много богат арсенал от удари, с които разклати жестоко Джошуа и си гарантира успеха в мача. 

Благодарение на триумфа, Усик стана първият боксьор в историята, който печели титлата на списание "Ring" в полутежка и тежка категория. Освен това си заслужи правото да се бие в обединителен двубой, който може да го направи абсолютен световен шампион в тежка категория, след като вече стана такъв в полутежка - също постижение, което не е правено досега! 

Развой на битката Олександър Усик - Антъни Джошуа 

Двамата направиха своя "заход" към ринга, след което последва изпълнение на химните на Великобритания и Украйна. За финал Майкъл Бъфър представи двамата боксьори и завърши с патентованото "Let's get ready to rumble". 

РУНД №1 

В откриващата минута Джошуа веднага демонстрира промяна в тактиката си в сравнение с първия мач. Той не реагираше толкова на движенията на Усик и се опитваше повече да стои в приклекнала позиция, търсейки удари в тялото. Усик се стараеше с бързи удари да си осигури предимство, но извън 2-3 прави нищо сериозно не попадна в главата или тялото на Джошуа - разделено преимущество в рунда. 

РУНД №2 

Британецът продължи да търси удари в тялото и успя да пробие във втория рунд, като след няколко такива комбинации успя да нанесе няколко удара в главата на Усик. Той веднага отвърна с бързи десни удари, но неточни, а Ей Джей успя да вкара отлично ляво кроше 1:13 преди края на рунда. В заключителните секунди Ей Джей нанесе нов добър удар, този път с десен прав - категоричен рунд за бившия шампион. 

РУНД №3 

Ей Джей засили превъзходството си в третата част, след като успя да нанесе няколко точни десни прави и много тежки удари в тялото на Усик. Шампионът обаче не се даде и с тежка лява кука успя да да направи частта малко по-оспорвана. 

РУНД №4 

С малко по-активна игра Усик откри следващата част, като започна да бъде по-активен с дясната ръка и успя да открие няколко шанса за атака с ляв прав, нанасяйки успешно 2-3 точни удара в първата половина на рунда. Защитата и на двамата пострада за сметка на атаката, което позволи на Усик (с по-бързите си удари) да вземе леко предимство преди частта да приключи с много силна атака в тялото от страна на Джошуа. Въпреки това шампионът показа далеч по-добра и бърза игра в 4-ия рунд на срещата. 

РУНД №5 

В 5-ия рунд Джошуа нанесе удар в забранена зона (под пояса), което доведе до таймаут за минута. Това обаче не попречи на движението на Усик, който продължи да се движи прекрасно по ринга и да реагира все по-добре на стратегията на Джошуа да направи мача по-физически от първия сблъсък между двамата през 2021 година. По-обран рунд от страна и на двамата, но Усик определено се нагласи добре срещу блокиращите удари на Джошуа при атака на украинеца с дясна ръка. 

РУНД №6 

Много добри атаки и от двамата. Джошуа притисна своя опонент във въжетата, но с отлична контра Усик избяга от тежката ситуация и напълно контролираше частта до края, нанасяйки няколко тежки удари с лявата ръка в лицето на своя опонент - перфектен отговор на Усик срещу агресията на Джошуа. 

РУНД №7 

Отново предпазлив рунд за двамата, но в края отново УСик нанесе добри атаки с все по-активната си лява ръка, които намериха точно Джошуа. Ей Джей от своя страна съвсем изостави първоначалната си стратегия и започна повече да реагира на движенията на своя опонент, вместо да ги контрира. 

РУНД №8 

Усик взе категорично предимство в определянето на темпото в мача. След поредицата от загубени рундове Ей Джей се опита да бъде по-активен, но с прекрасни контраатаки с ляв прав шампионът успя да "укроти" своя съперник. Отново в края на рунда Усик нанесе своята най-добра атака, вкарвайки десен прав и лява кука. Ей Джей също беше активен, но неговите удари бяха насочени в тялото, докато тези на Усик - в главата. 

РУНД №9 

Джошуа продължи да залага на ударите в тялото, но Усик изглежда смени за пореден път тактиката, като излезе с цел да държи далеч своя опонент с бързи удари в ръкавиците на Джошуа. В средата на рунда Ей Джей нанесе нов ъперкът в черния дроб на своя опонент, като това определено поразклати шампиона. 1:23 преди края с две куки отново Джошуа  нанесе поражения и взе категорично предимство, започвайки вече да нанася удари и в главата на забавилия движенията си Усик. 50 секунди преди края Усик започна да бяга по ринга и, въпреки че Джошуа нанесе няколко точни попадения, украинецът остана на крака - безспорен рунд за Джошуа, но много късна агресия от страна на бившия шампион. 

РУНД №10 

Усик излезе за рунда с много скорост в движенията в опит бързо да си върне предимството в мача и в първите 30 секунди нанесе две отлични куки. Последваха нови много тежки удари на шампиона, който с две комбинации от по 3-4 удара еднва не прати на пода своя опонент. Намиращият се в атака Усик обаче беше посрещнат от брутална атака с десен прав от Джошуа, с която Ей Джей успя да спре бурните атаки на украинеца. С ъперкът Усик отново взе предимство и продължи с бърза поредица от прави удари. 10 секунди преди края Джошуа едва издържа, след като шампионът нанесе дузина удари в заключителната половин минута и като че ли остави Ей Джей без сили и въздух - категоричен рунд за Усик. 

РУНД №11 

Украинецът продължи да тероризира своя опонент и замаскира отличен ъперкът 2 минути преди края, с който отново разклати бившия световен първенец. Той отговори с нова порция удари в тялото, но определено не успя да забави украинеца. До края на рунда предимството на Усик беше видимо. 

РУНД №12 

Джошуа се хвърли за нокаут в последната част, като беше близо до това да нанесе щети на Усик, който веднага контрира с отлични прави и две-три точни куки. 1:40 преди края Джошуа нанесе тежък десен прав на Джошуа, но той не успя да продължи комбинацията и Усик бързо се възстанови. 

Преди Усик - Джошуа 

През септември 2021 година украинецът, който определено не убеждаваше в тежка категория в първите си мачове, поднесе голямата изненада, след като в 12-рундов епос обезвреди тотално Джошуа и спечели 3 от 4-те най-важни титли в тежка категория. 

Сега Джошуа се надява да нокаутира своя опонент, тъй като вижда единствено този начин като вариант за победа. Усик, от друга страна, е твърдо решен да спечели - и заради себе си, и заради родината си Украйна. 

Какво ще се случи, че разберем малко след полунощ, а дотогава можете да следите цялата галавечер на Усик и Джошуа НА ЖИВО тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички