Треньорът на Шериф отива да се бие за Украйна и сравни Путин с Хитлер


Треньорът на Шериф отива да се бие за Украйна и сравни Путин с Хитлер
Снимка: Getty Images

3091 0

Старши треньорът на Шериф Тираспол Юрий Вернидуб заяви, че ще се бие в украинската армия, пише Footboom. Според източника наставникът обмисля да защитава родината и ще извести молдовския клуб в най-близко време.

"Влязох във въоръжените сили. Засега ни формират в артилерийска бригада. Не знам кога ще търгнем. Може би днес или утре. Аз съм в строя и съм готов да защитавам Украйна. Клубът все още не знае за това, днес ще им съобщя.

Казах, че мъжете нямат право да напускат страната ни заради общата мобилизация. Ръководството ще разбере, че отивам да защитавам Родината. Мисля, че генералният директор Тархинишвили, ще ме разбере, той премина през същото нещо. Той е грузинец, през 2008 г. Русия воюва срещу страната му.

Шериф ми предложи да преместя семейството си в Молдова. Реших да не правя като бежанците в Запорожие, да не се паникьосвам. На 56 години съм, от кого да си страхувам? Изживях си своето. Страх ме е за децата, внуците и всички роднини", каза той.

"Путин искаше това, но той никога няма да е император на света. Той е копие на Адолф Хитлер. Руската пропагандна медия е Гьобелс. Путин е звяр, изрод и вампир в едно. Правилно казват: Путин, майната ти", добави още треньорът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички