Кубрат Пулев трябва да се пази: Защо съперникът му е по-добър, отколкото си мислим?


Кубрат Пулев трябва да се пази: Защо съперникът му е по-добър, отколкото си мислим?
Снимка: Getty Images

3737 0

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев излиза във важен двубой в САЩ. 42-годишният състезател се е прицелил високо и ще трябва да защити амбициите си. Той иска да стигне до трети мач за световната титла при най-тежките, след като го стори през 2014 срещу Владимир Кличко и през 2020 срещу Антъни Джошуа.

За да има шанс за нов мач за световната титла, Кобрата ще трябва да мине успешно през следващото си препятствие. Още повече, че загуби последния си мач на професионалния боксов ринг. Става въпрос за дуела на 9-и юли миналата година, когато Дерек Чисора надделя след съдийско решение.

Кубрат е в ролята на огромен фаворит срещу Андржей Вавржик. Полякът обаче е корав опонент, който е с шест години по-млад. Освен това Вавржик също два пъти е бил претендент за върха, след като е стигал до битките за поясите на WBA и WBC.

Още: Нокаутите в кариерата на Кубрат Пулев - срещу Вавржик търси първи от 2019-а насам (ВИДЕО)

Първият случай бе през 2013 година, когато се изправи срещу Александър Поветкин. Руснакът обаче го нокаутира още в третия рунд. След четири години си заслужи и мач за титлата на WBC срещу Дионтей Уайлдър. Двубоят обаче така и не се състоя, тъй като полякът бе хванат с допинг.

Андржей Вавржик с повече победи и по-малко загуби от Кубрат Пулев

Кубрат Пулев се бие срещу Дерек Чисора

Любопитен факт е, че Андржей Вавржик има повече победи от Кубрат Пулев. Освен това полякът е и с по-малко загуби. Трите споменати поражения за Кобрата (две от които с нокаут) са с едно повече от тези на Вавржик, който е губил два пъти. Освен Поветкин - Михал Болоз също успява да сломи поляка.

Това се случва на 30 септември миналата година, а Болоз е в ролята на тотален аутсайдер тогава. И докато Пулев има 29 победи в кариерата си, то Вавржик може да се похвали с повече - 34. Първата си на професионалния ринг постига през 2006 година, докато първият успех за Кобрата идва през 2009 година. А точно преди три години Антъни Джошуа счупи мечтата на Кубрат Пулев със свиреп завършек (ВИДЕО).

Още: След Джошуа и Кличко: Незаконни решения и грабеж за 3-тата загуба в кариерата на Кубрат Пулев? (ВИДЕО)

Кубрат Пулев окървавен: Коментира случилото се на тренировка - под заплаха ли е мачът?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички