Точно преди 3 години: Антъни Джошуа счупи мечтата на Кубрат Пулев със свиреп завършек (ВИДЕО)


Точно преди 3 години: Антъни Джошуа счупи мечтата на Кубрат Пулев със свиреп завършек (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/Getty Images

4699 0

Остават броени дни до завръщането на ринга за Кубрат Пулев, който от юли миналата година не е имал боксова среща. Българинът ще се изправи срещу поляка Андржей Вавржик. Двамата ще се изправят един срещу друг в ранните часове на 15-и декември в Коста Меса, Калифорния.

Преди 3 години Кубрат Пулев изигра един от най-важните си мачове

На днешния ден (12.12) преди 3 години обаче се изиграва един от най-важните двубои в кариерата на Кобрата. Сблъсъкът срещу Антъни Джошуа, в който британецът защити световната си титла, бе втори опит за българина да се доближи до върха в бокса. Първият бе при загубата от Владимир Кличко през 2014 година.

AJ стигна до защитата в тежка категория с нокаут в 9-ия рунд срещу Кобрата в Лондон през 2020 година. Джошуа изпрати Пулев три пъти в нокдаун и принуди съдията да брои осем, преди Кубрат да бъде преборен окончателно в рунд 9.

До момента 42-годишният боксьор може да се похвали с 29 победи на професионалния ринг. Освен тях е загубил три срещи. Две от пораженията са в спор за световната титла (вече споменатите срещу Владимир Кличко и срещу Антъни Джошуа), докато третото е в последния му двубой, който бе срещу Дерек Чисора. А срещу поляка Кобрата ще търси своя първи нокаут от 2019 година насам, като до този момент има 9.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички