Кубрат Пулев ще се бие, за да стане шампион в най-старата боксова организация


Кубрат Пулев ще се бие, за да стане шампион в най-старата боксова организация
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

11736 0

Звездата в българския бокс Кубрат Пулев се подготвя за следващия си бой, който ще бъде на родна сцена. На 30-ти март в "Арена София" Кобрата ще се изправи срещу Махмуд Чар за регулярната на Световната боксова организация (WBA).

Сблъсъкът  ще бъде първи за Кобрата на родна земя от 2018-а година, когато той победи Хюи Фюри с единодушно съдийско решение след пълни 12 рунда. Каква обаче е точна тази титла, за която ще бори Пулев.

За каква титла ще се бие Кубрат Пулев?

Остава малко повече от месец до боя на Кубрат Пулев на родна земя

Още: Треньорът на Пулеви: Искам да помогна на българите да осъществят мечтата си

WBA е най-старата организация в професионалния спорт, която съществува от 1962 г. През декември 2000 г. тя раздели шампионатите си във всяка една категория, като новият пояс бе наречен "суперсветовен", пише "24 часа". Това е главният шампион на WBA и в момента това е Олександър Усик. Титлата световен шампион остана, но тя се нарича "регулярна". Регулярният първенец се признава за претендент от другите три организации само ако супертитлата е вакантна. Регулярният пояс е част от практиката на WBA да има повече от един шампион в категория.

Именно за тази регулярната титла излиза Кубрат Пулев, като от началото през 2013 г. тя е била притежавана само от Александър Поветкин, Руслан Чагаев, Махмуд Чар, Тревър Брайън, Даниел Дюбоа и отново Чар.

За Чар това ще е първа защита на титлата

Интересното е, че почти никой не защитава този пояс с изключение на Поветкин, който го прави 4 пъти. След загубата му от Владимир Кличко титлата става свободна. Взема я Чагаев, но той не плаща таксата за защита и я губи. Така за първи път отива у Чар, който побеждава Александър Устинов на 25 ноември 2017 г. Той я губи, след като 38 месеца не я защитава и Тревър Брайън я взема след бой с Бърмейн Стивънс. Той пък веднага я губи от Даниел Дюбоа, който бива победен от Олександър Усик. И поради липсата на шампион, WBA върна пояса на Чар на 31 август миналата година. Така мачът с Кубрат е първата му защита на титлата въобще.

Още: Кубрат Пулев срещу Махмуд Чар: Какви са цените на билетите и откъде могат да се купят?

Има немалко срещи, които са тежки и сериозни битки, през които е минал. Подхождам с абсолютен респект. Бъдете сигурни, че ще изляза в суперформа и ще дам всичко възможно от себе си, за да постигна тази победа и да направя България световен шампион по бокс!", зарече се Кобрата на пресконференцията преди двубоя.

Още: Ако Кубрат победи Чар: Разясниха ще се бие ли с победителя от Фюри - Усик

Ще се боксира ли и Тервел Пулев в София и какво каза за битката на брат си срещу Махмуд Чар?

Люта препирня между Чар и Пулев: Счупи диаманта, но като стане горещо, се предаваш!

Махмуд Чар: Кубрат е страхотен боксьор, щастлив съм да защитя колана си тук

Официално: Кубрат Пулев ще се боксира с Махмуд Чар в България, обеща да е в суперформа!

Обратното броене започна! Кубрат Пулев срещу Чар в София само след няколко дни

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички