Ако Кубрат победи Чар: Разясниха ще се бие ли с победителя от Фюри - Усик


Ако Кубрат победи Чар: Разясниха ще се бие ли с победителя от Фюри - Усик
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

3731 0

След като мачът между Кубрат Пулев и Махмуд Чар за световната титла на WBA вече официално е факт, феновете ги вълнува силно и въпросът какво следва, ако българинът победи.

Ще има ли и битка срещу страшилище за победителя?

Още когато битката с германеца беше само слух, се заговори, че победителят в нея ще се изправи срещу спечелилия мегадвубоя между Олександър Усик и Тайсън Фюри. Представителят на WBA, който присъстваше на пресконференцията днес - Марияна Борисова, внесе повече яснота по темата.

Всичко ще се реши след боя Фюри - Усик

"Победителят на 30 март ще бъде регулярен шампион. За да играе с големия шампион, не може нищо да се каже преди мача между Фюри и Усик. Всяка федерация излъчва свой претендент.

След Фюри - Усик може да се говори вече какво следва за победителя в София. Ако шампионът на WBA не иска да защити една от четирите титли, ще знаем с кого трябва да играе регулярният шампион. В момента не може да се даде точна прогноза", обясни дамата.

Кое е единственото сигурно към днешна дата?

"Единственото сигурно е, че новият шампион трябва да играе със супер шампиона", завърши Борисова. Мачът между Фюри и Усик е на 18 май в Ел Рияд, Кобрата се изправя срещу Чар на 30 март в зала "Арена София" в столицата ни. Пулев и Чар влязоха в тежък словесен спор по време на събитието. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички