Треньорът на Пулеви: Искам да помогна на българите да осъществят мечтата си


Треньорът на Пулеви: Искам да помогна на българите да осъществят мечтата си
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1823 0

Треньорът на Кубрат и Тервел Пулеви - Ибн Кейсън, се изказа много мило за България и българите. Той сподели, че иска да помогне на нашия народ да осъществи мечтата си, като има световен шампион в тежка категория.

"Тук е като мой втори дом"

"Тази битка е специална за мен, защото сбъдвам мечтата си да дойда тук и да се запозная с българите. Много ми харесва тук. Бих си дал американския паспорт за български. Тук е като мой втори дом. Искам да помогна на българите да осъществят мечтата си.

Кейсън: Без бойци като Кубрат няма как да съм треньор №1

Искам да съм треньор на най-добрия боец", каза Кейсън на днешната пресконференция в София преди мача на Кобрата с Махмуд Чар за световната титла на WBA.

"Без Кубрат няма как да съм №1 в света"

"Битката е различна за мен. В предишните ми битки аз бях млад. Бил съм на върха и на дъното. Работя с двама страхотни шампиони. Без бойци като Кубрат няма как да съм най-добрия треньор в света. Не е за парите. Кубрат иска да даде нещо на своето семейство. Това е спорт, няма нищо персонално", продължи американецът.

"Всеки треньор си мечтае да има успешни бойци, особено в тежка категория, която е водеща. Тежката категория е най-важната в бокса. Тя диктува спорта. Радвам се, че вече съм имал двама световни шампиони в тази дивизия.

Тук въпросът е друг. В нашия спорт нищо не върви по конец. Учиш се в движение и имаш много падения. Повече от върховете", каза още той. След спокойния тон в началото, Пулев и Чар влязоха в люта словесна престрелка. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички