Кубрат Пулев алармира: База "Белмекен" е на последни издихания


Кубрат Пулев алармира: База "Белмекен" е на последни издихания

3146 0

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев разкри изключително притеснителни факти за състоянието на спортна база "Белмекен", където често се подготвя и именно там тренира и преди следващия си двубой, който трябва да е срещу Антъни Джошуа. Според Кобрата базата е "последни издихания", а състоянието е просто катастрофално. Той дори назова и конкретни имена, с които вече е разговарял, но не е имало резултат.

"Високопланинска спортна база Белмекен е на последни издихания. Прави се ремонт, който е проформа. Всичко е на парче, без да се обсъжда със специалисти в областта. Когато им кажа тези неща, започват да злобеят и да ми коментират", сподели той в интервю пред "Тема спорт".

"Като встъпителен период беше наистина много полезно да изкарам началото именно там(б.р базата на Белмекен) . За съжаление обаче искам да обърна внимание на случващото се в базата. Защото или хората не смеят, или искат да говорят за това прекрасно място Белмекен. Може би нямат вяра, но базата е занемарена и състоянието ѝ е много лошо. По същия начин, по който се случват нещата с язовирите в страната, така е и там, на Белмекен. Престъпно е занемарена. Не веднъж съм говорил с шефа на Национална спортна база - Пламен Манолов, който ми казва, че ще направят нещата заради мен. Но тук не става въпрос за мен и за моя комфорт. Искам българските спортисти да имат наистина уникална база, каквато е била през годините. Искам всичко да е на най-високо ниво и да е както трябва, да има адекватни хора, които да се грижат за нея, а не хора отпреди 50 години да стоят там просто, за да си чакат накрая на месеца заплатата.

Не само че не се грижат. Там няма професионалисти и хора, които да разбират от работата, която вършат, всички вдигат рамене, включително и шефът Пищиков. Правят се ремонти за 400 хиляди, а всъщност това е само на фактура, защото с 50 хиляди сигурно ще се свърши много по-добра работа. Това всичко е на гърба на спортистите. Тази база не е на тези хора, тя е на българските спортисти, на олимпийците и на българския народ. Национална спортна база трябва да служи на нас, спортистите. Тези хора там трябва да разберат, че са служители на народа, не са шефове на тяхна си фирма. Ако отидем по домовете им ще видите как са си изпипали всеки един детайл. А на Национална спортна база няма кой да обърне внимание. Особено на Белмекен. Не мога да говоря за другите места, защото не съм бил, но за Белмекен ще ви разкажа много нередности. 2020 година сме, а на база за 250 човека има три перални, които са на изчакване. Това не е хотел за по 1-2 вечери. Спортистите отиваме за 2-3 седмици, тренираме двуразово и трябва да се перем. Срам ме е, че говоря за тези неща", разказа още боксьорът.

Кобрата подчерта, че в никакъв случай не става въпрос за някакви глезотии, а за неща от първа необходимост за спортистите. "Не говоря за джакузита, 5-звезден хотел или каквото и да е. А за професионален спорт, няма никакви глезотии, а става въпрос за неща от необходимост за подготовка на един спортист. Горе всичко е занемарено. Аз ги разбирам и служителите, които са там за по 400 лева. Това нормално ли е през 2020 година?

Всеки, който проявява интерес, мога да го заведа и да види с очите си, че говоря само истини. Идваха спортисти от всички държави. Конферентната зала я превърнаха в тренировъчна за карате, защото няма условия. След като започнах да надигам вой, купиха две перални допълнително. Това е всичко, което са направили. Има неща, които от 30 години не са пипнати. Ако има безидейни хора и такива, които не знаят как да си свършат работата, да се махат веднага. На вниманието на министъра, моя приятел Красен Кралев. Ако преценят, че тези хора наистина не могат да се справят, да ги сменят".

А на каква тежка критика бе подложен българинът тези дни от боксово издание вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Под лупа


Катарзисът, който може да освободи Левски от всички влияния или да го остави техен заложник

В последните 10 години ситуацията в Левски не е спокойна, а от 2015 година насам се превърна и в истински тревожна,...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама