Кралев: Надявам се скандалът с журналистите да не е с цел разконцентрирането на Кубрат


Кралев: Надявам се скандалът с журналистите да не е с цел разконцентрирането на Кубрат
Снимка: БГНЕС

1168 0

Спортният министър на България Красен Кралев изказа възмущението си от нежеланието на щаба на Антъни Джошуа да допусне български журналисти на мача с Кубрат Пулев. Според министъра това е ясен знак, че екипът на британската звезда се страхува от българина. Ето какво написа Кралев по този повод във Фейсбук:

"В събота Кубрат Пулев ще се изправи срещу Антъни Джошуа за световната титла по бокс в тежка категория. Това е изключително спортно събитие и предизвиква интереса на милиони по целия свят. В залата обаче няма да има нито един български журналист. Възмутен съм от отношението на промоутърите и организаторите на мача, които категорично отказват да съдействат на българските медии. Още в петък, когато научих за този казус, изпратих писмо до колегата си във Великобритания. В понеделник получих отговор, че българските журналисти могат да изпълнят своите служебни задължения и да бъдат на мястото на събитието, след като изпълнят определени условия. За съжаление мениджърските интереси и интриги на компанията, управлявана от Еди Хърн, не позволява присъствието на наши репортери, оператори и фотографи както на събитията преди двубоя, така и на самата среща.

Всичко това ме навежда на мисълта, че в щаба на Джошуа се страхуват сериозно от българския боксьор. Задкулисната война, която се води, помрачава грандиозния блясък на събитието с участието на български спортист. Надявам се, че това не се прави с цел да бъде разконцентриран Кубрат Пулев. Той си заслужи да бъде претендент за световната титла и цяла България ще му стиска палци в събота вечер срещу Джошуа. Успех, Кобра! На ринга всички ще бъдем с теб". Междувременно, стана ясно, че след големия натиск от българска страна е постигната една победа в това отношение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички