Как Антъни Джошуа може да черпи вдъхновение от кариерата на Кличко, за да се върне на върха?


Как Антъни Джошуа може да черпи вдъхновение от кариерата на Кличко, за да се върне на върха?
Снимка: Getty Images/Guliver

1709 0

Бившият световен шампион в бокса Антъни Джошуа се качва отново на ринга в събота, 1 април. Британецът ще опита да се върне на победния път, след като записа две последователни загуби. И двете от Олександър Усик.

Срещу Джошуа ще се изправи Джърмейн Франклин, който се явява като аутсайдер в двубоя. AJ вече се закани, че само победа не е достатъчна, а иска да стигне до успеха по убедителен начин без да остави никакви съмнения.

Джошуа може да черпи вдъхновение от кариерата на Кличко

Джошуа е само на 33 години и все още има време да се върне на световния връх в бокса. Въпреки че загубите от Усик и Анди Руис не могат да бъдат забравени, те по никакъв начин не могат да изтрият предходните му успехи.

Изданието "Sportingnews" прави любопитна съпоставка с кариерата на Владимир Кличко. И по конкретно за момента, след като беше нокаутиран от Кори Сандърс и Леймън Брустър през 2003 и 2004 г. Тогава експертите го отписаха, но легендарният треньор Еманюел Стюард пое юздите над кариерата на Кличко.

Така се стигна до победна серия, която продължи повече от десетилетие и дори след трагичната смърт на Стюард през 2012 г. През това време тези загуби бяха забравени и Кличко беше смятан за най-доминиращия в ерата на тежка категория. Именно AJ беше този, който успя да детронира Кличко.

Кантарът: Твърде голяма разлика в килограмите при Джошуа - Франклин? (ВИДЕО)

Джошуа може да се окаже на същия път под ръководството на новия си треньор Дерик Джеймс. Все още нищо не е непоправимо, стига да не претърпи загуба от Франклин в първата си битка начело с Джеймс. Не е напълно извън сферата на възможността Джошуа да направи впечатляваща серия и отново да стане световен шампион.

Разбира се, изглежда, че той ще трябва да премине или през Усик, или през Фюри, за да усети отново вкуса на шампионското злато. Но има потенциална хитова битка с Дионтей Уайлдър, която може да постави двукратния обединен шампион в тежка категория отново под светлината на прожекторите.

Къде да гледаме важния за Джошуа сблъсък с Франклин?

Предстоящата галавечер е изключително важна за AJ, като всички фенове на бокса в България могат да я гледат само на едно място - DAZN (линк за регистрация). Стрийминг гигантът ще излъчи ключовия двубой в своя сайт, а всичко интересно преди, по време и след зрелището Антъни Джошуа - Джърмейн Франклин четете в Sportlive.bg.

Благодарение на партньорството ни с DAZN, читателите на Sportlive.bg могат да гледат Джошуа срещу Франклин с 50% намаление - вижте как, като последвате линка!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички