Жалко! Националите ни по бокс се разминаха с медалите от турнир в Кувейт


Жалко! Националите ни по бокс се разминаха с медалите от турнир в Кувейт
Снимка: Офиц. Фейсбук страница на БФБокс

889 0

Националите на България по бокс Ергюнал Себахтин и Уилиам Чолов допуснаха поражения и се разминаха с медалите от силния турнир в Кувейт. Двамата отстъпиха в много драматични и оспорвани битки на представители на Иран на четвъртфиналната фаза.

В категория до 51 килограма Себахтин загуби от Мустафа Риги. Европейският вицешампион  при 48-килограмовите проведе тежка среща, като имаше видим превес в последния рунд, но съдиите прецениха да дадат победата на иранеца.

По сходен начин се разви и срещата на Уилиам Чолов при 80-килограмовите. Националът ни, който е многократен европейски шампион за юноши и младежи, отстъпи на Мирахмади Бабахеидари. Чолов имаше предимство през по-голямата част от двубоя, но в крайна сметка му бе присъдена загуба с 2:3 гласа.

Като цяло съм доволен от представянето и на двамата. Спокойно можеха да продължат и към полуфиналите. Направиха много силни мачове и останалите колеги и специалисти тук ги поздравиха за нивото, което показаха. Имаме още работа, турнирът е етап от развитието им. Трябва да продължим да работим, за да не оставяме възможност на съдиите да определят изхода на срещите“, заяви треньорът Борислав Бояджиев от Кувейт.

А ето как Себахтин нокаутира тайландец.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички