Вицешампионът Ергюнал Себахтин отсече: Знаех, че ще взема медал, но не очаквах да стигна до финал


Вицешампионът Ергюнал Себахтин отсече: Знаех, че ще взема медал, но не очаквах да стигна до финал
Снимка: Офиц. Фейсбук страница на БФБокс

1424 0

Националът на България по бокс Ергюнал Себахтин спечели сребърен медал от приключилото Европейско първенство. Шампионатът в Ереван бе и дебют него при мъжете  и то на толкова голям форум.

"Знаех, че ще взема медал, но не очаквах, че ще стигна до финал. От мач на мач бях все по-мотивиран", заяви европейският вицешампион по бокс за мъже Ергюнал Себахтин - по известен в родния Кърджали като Оги.

Талантливият ни босьор разказа, че е бил най-малкият от всички осем в категорията му до 48 кг, а психически най-напрегнатият за него двубой е бил срещу ирландеца, защото тогава се е борил за медал. Себахтин беше посрещнат с много емоции в залата, превърнала се в негов втори дом.

За успеха си в Ереван той обяснява, че въпреки двете си европейски титли, това е първата му голяма крачка при мъжете.

"Две години бях пренебрегван. Поставен бях, така да кажа, в резерва. Сега искам да благодаря най-вече на личния си треньор Стоян Узунов и на човека, който ми даде шанс – Борислав Бояджиев – треньорът ми в националния отбор, който не се отказа от мен, повярва ми и ме поведе до този успех", каза още вицешампионът.

Сребърното отличие освен, че е за България, той посвещава на Кърджали и хората, които го подкрепят и обичат. "Искам да кажа, че не съм случаен боксьор и мога да покажа още", обяснява той и допълва, че следващата му крачка е квота за Световното първенство догодина.

Силно се надявам да мога да се справя, защото конкуренцията е голяма. Още повече, че олимпийската категория е 50 кг, а аз тежа 48, но до тогава има доста време и ще се справя", каза още Ергюнал Себахтин.

За 21-годишния българин Европейското първенство в Ереван беше дебют при мъжете. Той бе един от тримата представили страната заедно с Даниел Асенов (54 кг) и Хавиер Ибаниес Диас (57 кг), които се завърнаха с бронз.

А ето кой наш боксьор грабна за четвърти пореден път медал от Европейско първенство.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички