Историята зад емблематичната татуировка на лицето на бокс иконата Майк Тайсън


Историята зад емблематичната татуировка на лицето на бокс иконата Майк Тайсън
Снимка: Getty Images

8749 0

Майк Тайсън имаше страховита репутация както на ринга, така и извън него. Когато стане въпрос за легендарния американски спортист, не се отбелязва само невероятната му боксова кариера, но и емблематичната татуировка на лицето, зад която има дълга история.

Само дни преди сблъсъка си с Клифърд Етиен през 2003 година, Железния Майк решава да си татуира лицето, а с времето татусът започва да се превръща в метонимичен образ на Тайсън.

Защо лицето на Тайсън е татуирано? 

„Сметнах, че е страхотна татуировка и щях да изглеждам доста готино с нея. Първоначално мислех да сложа сърца, но моят татуист Виктор Перез ме разубеди, щях да изглеждам наистина глупаво“, заяви Майк Тайсън в интервю през 2012 година.

„Той ми предложи този символ на антично племе и аз веднага приех. Повярвайте ми - дамите обичаха този татус“.

Бившият треньор на боксьора Джеф Фенек пък даде друго обяснение за татуса на Тайсън.

„Първоначалната ми реакция не се хареса на Майк. Никога не съм си правил татуировки и още повече преди мач, това можеше да се окаже доста нездравословно“, заяви треньорът пред Sky Sports.

„Седнахме с Майк, поговорихме си и той ми каза, че вече не иска да се бие и не се чувства подготвен, именно това е била причината да се татуира. Останах много разочарован.“

Животът на Майк Тайсън е пълен с какви ли не моменти – радостни и тъжни. От успехите на боксовия ринг до влизането му в затвора, проблемите с наркотиците и смъртта на дъщеря му през 2009 година, когато тя е едва на 4 години. Тайсън неведнъж е споделял, че си е взел поука от трагедиите в живота си и сега е изцяло друг човек.

Ето кои са петте най-брутални нокаута на великия боксьор.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички