Головкин ще ближе раните от загубата с последния си 8-цифрен хонорар


Головкин ще ближе раните от загубата с последния си 8-цифрен хонорар
Снимка: GettyImages

2062 0

Генади Головкин ще завърши паметната си кариера в професионалния бокс без да вземе реванш срещу големия си съперник Канело Алварес. 

Въпреки че едва ли ще се откаже от кариерата си при професионалистите, едва ли ще видим четвърто издание на съперничеството с мексиканеца, след като Канело спечели последния им дуел по категоричен начин. 

Головкин не успя да застраши доминацията на Алварес в суперсредна категория, но остава шампион в средна категория (до 72.4 килограма) и се очаква да го видим на ринга отново през 2023 година. 

Една от положителните страни на битката с Канело обаче безспорно е огромният хонорар, който казахстанецът ще прибере. Според повечето издания, гарантираният приход за Головкин от битката е в размер на 20 милиона долара. 

Тази сума обаче може да набъбне до над 40 милиона, като се има предвид че остатъка от хонорара му ще бъде определен от приходите, които бойната седмица генерира. 

Досега в кариерата си Головкин е печелил 8-цифрена сума за двубоите си в три случая - предишните две битки с Канело (20 милиона за първата и 30 милиона за втората) и в двубоя срещу Риота Мурата (12 милиона долара). 

Големият победител в мача Канело Алварес обаче ще прибере лъвския пай от приходите за мача (колко е неговият хонорар, вижте тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички