Цифрите говорят: Смазващото превъзходство на Алварес срещу Головкин


Цифрите говорят: Смазващото превъзходство на Алварес срещу Головкин
Снимка: GettyImages

1659 0

Канело Алварес защити титлите си в суперсредна категория, след като във финален епизод на трилогията срещу Генади Головкин не остави никакви съмнения, че на този етап от кариерите на двамата и в тази категория е по-добрият боксьор. 

За разлика от предишните два сблъсъка между две от иконите в средните категории, този път нямаше дебат кой е бил по-добрият от двамата на ринга. Головкин категорично бе ощетен в първия двубой (завършил наравно според съдиите), докато при втория им дуел ситуацията беше "на кантар" и "домакинското предимство" определено наклони съдийските везни в полза на Алварес. 

Този път такива реверанси липсваха, а цифрите казват достатъчно за доминацията на Алварес в Лас Вегас рано в неделя сутрин.

Най-голямото предимство за мексиканеца дойде при "силовите удари" (power punches). За целия двубой той нанесе почти два пъти повече удари от този тип - 85 срещу 46, като и точността му беше по-добра (39% срещу едва 27% на Головкин). 

Крайният резултат при точните попадения бе 130:120 в полза на Канело, но минималната разлика може да бъде обяснена в развоя на двубоя. В първите 8 рунда Алварес си осигури победата по точки, като в нито една от частите Головкин не нанесе повече удари от своя опонент. Казахстанецът се разигра в последните 4 рунда, но вече беше твърде късно за обрат, а Алварес заложи на защита и клинчове, за да си осигури победата в мача, след като вече водеше убедително по точки. 

Единствената категория, в която Генади спечели, е в нанесените прави удари - 74 срещу 45, но мексиканецът действаше методично в мача и повече залагаше на десни крошета при всеки опит на Головкин за атака. Също така казахстанецът нанесе едва 10 удара в тялото на Канело срещу цели 37 в полза на шампиона. 

Как се разви битката Головкин - Алварес четете тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички