Гледай НА ЖИВО мача на Тервел Пулев срещу Викапита Мероро


Гледай НА ЖИВО мача на Тервел Пулев срещу Викапита Мероро
Снимка: БГНЕС

50975 0

Днес, петък - 29 януари, българските фенове на бокса ще имат възможността да наблюдават за пореден път в действие някой от братята Пулеви. Този път е ред на по-малкия - Тервел Пулев, който ще се изправи срещу опитния Викапита Мероро. Мачът ще се състои в Дар Ес Салаам - най-големият град в Танзания.

Поначало изборът на Тервел и екипа изненадаха мнозина поради любопитната екзотична дестинация, на която са се съгласили да се проведе сблъсъка. Бе разкрито обаче, че по този начин боксьорът желае да събере още опит и да се подготвя и бие и на подобно място, което счита за чест (никой българин преди не го е правил).

39-годишният Викапита Мероро има 29 победи в своята кариера, 14 от които - с нокаут. Същевременно той е загубил 9 пъти. Мероро има сблъсъци срещу имена в профи бокса като Юрген Бремер, Дуродола, Максим Власов, Исак Чилемба, Кевин Ларена, Дмитрий, Кудряшов и други.

38-годишният Тервел ще търси своята 16-а победа на професионалния ринг. Той определи днешния си съперник като "следващата стъпка към мач за световната титла, който може да се състои през 2022 година". Пулев вече е на 9-ото място в ранглистата на асоциацията в полутежка категория.

Преди мача - на официалния кантар, се оказа, че Тервел е с няколко грама по-тежък от своя опонент, но проблеми няма да има и те ще бъдат свалени преди първия гонг. Българският състезател ще се изправя срещу родения в Намибия опонент в 10-рундов мач.

Галавечерта в Танзания започва в 20:00 часа българско време. Двубоят на Тервел Пулев срещу Викапита Мероро трябва да стартира около 20:30 часа родно време, като ще бъде излъчен пряко по Диема спорт и ще можете да го следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

А мениджърът Ивайло Гоцев разкри кога Тервел Пулев ще се бие за световната титла.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички