Гоцев обяви: Тервел ще се бие за световна титла през 2022 г.


Гоцев обяви: Тервел ще се бие за световна титла през 2022 г.
Снимка: БГНЕС

2063 0

Боксовият мениджър и промоутър Ивайло Гоцев даде малко повече подробности за боя на Тервел Пулев (15 победи, 12 с нокаут), който ще се завърне на ринга за участие на галавечер в Африка.

38-годишният софиянец излиза в 10-рундов мач срещу намибиеца Викапита Мероро (29 победи, 14 с нокаут и 9 загуби). Шоуто ще се проведе в Дар Ес Салаам (Тан) на 29 януари.

"Не помня друг български боксьор да се е бил в Африка. Радвам се, че имаме условията и добри партньори в лицето на танзанийския промоутър и нашите приятели от Южна Африка, с които работим от три години. През тази година ще има шест галавечери в Африка, на които ще участват наши боксьори. Следващата е на 26 март", заяви Гоцев пред "България днес".

"Добър съперник с нужния опит. Играл е с класни противници. Очакваме да стане добър бой. Не е избран, за да падне. Това е следващата стъпка, за да достигне до мач за световната титла, а това ще се случи през 2022 година. Тервел трупа опит. Само от три години е професионалист. Нуждае се от подобни битки със сложни опоненти на чужда територия", заяви Още Гоцев за съперника на Кобрата.

А наскоро Тервел Пулев призна, че брат му Кубрат е като учебник за него.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички