Браво! България с втори медал от Европейското първенство по бокс за жени


Браво! България с втори медал от Европейското първенство по бокс за жени
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg /

2877 0

България си осигури втори сигурен медал от Европейското първенство по бокс в Будва! Венелина Поптолева постигна най-големия успех в досегашната си кариера при жените. Бившата световна шампионка за девойки се класира за полуфиналите шампионата в Черна гора и си гарантира минимум бронзов медал от турнира.

В категория до 52 килограма Венелина изигра много здрав мач срещу представителката на Чехия Нела Фрейхерова. Двубоят премина равностойно, като родната националка успя да наложи волята си в първите два рунда. Тя взе предимство с представянето си в тях, след което удържа на щурма на съперничката си, за да се поздрави с победа с 4:1 гласа (30:27, 28:29, 29:28, 29:28, 30:27).

По този начин Поптолева се класира за полуфиналите на Европейското първенство. На 21 октомври тя ще се изправи срещу финландката Ема Йокиахо за място на финала.

По-късно днес Светлана Каменова (57 кг) ще боксира в предпоследния 11-и мач от програмата. Носителката на купите „Странджа“ и „Балкан“ за тази година ще срещне датчанката Мелиса Мортенсен.

А ето коя наша боксьорка ни гарантира първия сигурен медал от Европейското.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички