Фюри ще почака! Олександър Усик се изправя срещу Дюбоа в края на август


Фюри ще почака! Олександър Усик се изправя срещу Дюбоа в края на август
Снимка: Getty Images

3028 0

Световният шампион Олександър Усик обяви, че защитата на световната му титла в тежка категория срещу Даниел Дюбоа ще се състои в Полша на 26 август. Британецът е претендент номер 1 за титлата на WBA.

Двубоят с Фюри ще почака

Украинската звезда потвърди подробности за задължителната защита на титлата на WBA в публикация в социалните медии, разкривайки, че ще се изправи срещу Дюбоа във Вроцлав.

Усик е с непобедим рекорд от 20-0, 13 победи с нокаут, откакто стана част от професионалистите. Освен това постигна две победи срещу бившия шампион Антъни Джошуа, с което затвърди статута си на световен шампион с титлите на IBF, WBA и WBO.

Междувременно Дюбоа ще се бие за първи път, откакто успешно защити своя "редовен" пояс на WBA със спиране в третия рунд на Кевин Лерена през декември. А по време на двубоя той получи контузия в коляното.

"Много съм щастлив, че имаме възможност да организираме този мач в Полша, където спечелих първата си световна титла преди седем години", коментира 36-годишният Усик, визирайки титлата си в полутежка категория.

"Той е страхотен боксьор и аз го уважавам, но настъпи моето време. Ще шокирам света и ще покажа на хората колко добър е Даниел Дюбоа", каза британецът. Първоначално се планираше мачът да се проведе на 12 август, но той бе изместен с две седмици, за да е съвсем близо до Деня на независимостта в Украйна, който се отбелязва на 24 август.

Припомняме, че Усик трябваше да се изправи срещу Тайсън Фюри в безспорен двубой на стадион Уембли през април, но преговорите се провалиха. А с насрочването на този двубой означава, че мечтаната битка от много фенове ще се проточи още повече, като по-рано се появи и абсурдното условие на Фюри, което Усик да изпълни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички