Усик отговори на Уайлдър: Страхувам се единствено да не разочаровам жена си


Усик отговори на Уайлдър: Страхувам се единствено да не разочаровам жена си
Снимка: Getty Images

3414 0

Украинецът Олександър Усик е шампион в тежка категория, той държи титлите на три от четирите основни тела: IBF, WBA и WBO. Липсва му титлата на WBC, държана от Тайсън Фюри, но очевидно тази битка ще бъде невъзможна за провеждане, така че той търси за друг съперник и излезе името на Дионтей Уайлдър.

Уайлдър обаче коментира, че шампионът в тежка категория не се бие с него, защото се страхува от него, но нищо не може да бъде по-далеч от истината. До Усик дойдоха думите на американския боксьор, на които той веднага отговори, за да не остави никакво съмнение.

"Моля, спри, уважавам този човек, отнасям се към него с чест. Какви са тези приказки за страх? Единственото нещо, от което наистина, наистина се страхувам, е да разочаровам жена си", каза той в интервю.

Дионтей Уайлдър твърди, че Олександър Усик се страхува да се бие с него

За завръщането на Уайлдър на 15 октомври 2022 г. Усик трябваше да присъства на ринга, за да популяризира възможна битка между украинеца и "Бронзовия бомбардировач". Сблъсъкът между американеца Уайлдър и шведа Робърт Хелениус (31-4-0, 20 KO) се проведе в Бруклин, Ню Йорк.

При оставащи 11 секунди в рунд 1, Дионтей Уайлдър спря Хелениус с мощен удар. След като двубоят приключи, Уайлдър очакваше Усик да излезе на ринга, за да обяви битката им за обединената титла, но той не се появи на събитието.

"Ще видим какво ще се случи. Ще се уверя, че Усик ще удържи на думата си. Ще се обадим на неговия екип и мениджъра му и ще видим какво ще се случи и ако той държи на думата си, това ще бъде адска битка. Аз съм „за“, но той е малко уплашен. Не е малко уплашен, много е уплашен!“ Знаете ли, аз съм в бизнеса. Знам много неща", заяви тогава Уайлдър за Усик, съгласявайки се с Фюри.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички