Фюри предложи тлъст хонорар на Джошуа, но иска да се бият съвсем скоро


Фюри предложи тлъст хонорар на Джошуа, но иска да се бият съвсем скоро
Снимка: Getty Images/Guliver

1569 0

Шампионът на Световния боксов съвет (WBC) Тайсън Фюри предложи на Антъни Джошуа да му даде 40 процента от хонорара от евентуалната битка помежду им, която изглежда, че е желана и от двамата боксьори. Непобеденият на професионалния ринг Фюри е готов да даде достатъчно тлъст хонорар на Ей Джей, за да се изправи срещу него, но настоява битката да се състои още през ноември.

Бившият световен шампион Джошуа загуби на два пъти от Олександър Усик и вече не е в положение да поставя условия. Фюри обаче му предлага както добра премия, така и възможност да се завърне на върха в тежка категория, като нанесе първата загуба на Циганския крал.

От щаба на Фюри обаче искат битката да се състои още през месец ноември - или едва два месеца след битката на Джошуа срещу Усик, което може да се окаже недостатъчно време за британеца да се възстанови и подготви за новия мач

Промоутърът на Фюри Франк Уорън каза следното пред talkSPORT: „Това е доброволна защита и AJ е шампион, така че не би трябвало да има проблем да се бие. Мисля, че условията, които изпращаме, са много справедливи. Ние сме много коректни, ако искат да разгласят офертата, всички ще бъдат много шокирани."

Любопитното е, че Фюри предлага дори по-голям процент на Джошуа, отколкото 30-те процента, които се дават за задължителен претендент за титлата или за класиран боксьор в топ 15 на WBC (Ей Джей не е класиран от WBC).

Ето какво отговори Антъни Джошуа след хвърлената ръкавица от Тайсън Фюри!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички