Фюри: Постигнал съм повече от всеки действащ световен шампион в момента


Фюри: Постигнал съм повече от всеки действащ световен шампион в момента
Снимка: Guliver/GettyImages

1309 0

Тайсън Фюри си постави доста висока цел в световния бокс, а именно да доминира като шампион подобно на легендата Владимир Кличко. Той възнамерява да остане номер 1 при най-тежките, докато не сложи край на кариерата си.

"Постигнал съм повече от всеки действащ световен шампион в момента. Никой не може да се приближи до успехите ми. Щастлив съм с кариерата си и това, което правя. Ако не се бия отново, ще бъда щастлив. Аз съм завършен боксьор. Печелил съм всеки един колан в бокса – от британската титла до това да стана обединен световен шампион. Кличко доминираше до 40-годишна възраст. Много от великите шампиони продължават да се боксират.

Не се боксирам заради парите или славата, не се боксирам заради даден колан. Боксирам се, защото това ме прави психически щастлив и обичам да го правя. Няма какво да доказвам. Защо да приключвам, когато съм още толкова млад? Надявам се да се бия още дълго време и да се откажа, докато съм на върха“, заяви той пред Sky Sports.

В последните седмици се спекулира, че Фюри може да се бие срещу Антъни Джошуа за абсолютната световна титла в тежка категория. На първо място обаче за шампиона на WBC е третият сблъсък с Уайлдър, като все още няма потвърдена дата и място за мача помежду им. „Хората казваха, че никога няма да бъда достатъчно отдаден. Отписаха ме, защото не изглеждах добре, защото световен шампион беше Владимир Кличко. Впоследствие се съмняваха, защото изпитвах психически проблеми, а след това никой не очакваше да оцелея след онзи нокдаун в първия мач с Уайлдър. Последва втори мач, отново бях в ролята на аутсайдер в очите на мнозина. Но днес стоя пред вас като световен шампион и водещ боксьор в категорията. Все още съм дебел, грозен, плешив, голям и не мога да бъда спрян", завърши британската звезда. Наскоро Фюри посочи с кои боксьори иска да се бие след Джошуа, като Кубрат Пулев е сред тях - ето какво заяви.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички