Еди Хърн знае кой трябва да вземе титлата на Тайсън Фюри, ако му я отнемат


Еди Хърн знае кой трябва да вземе титлата на Тайсън Фюри, ако му я отнемат
Снимка: Guliver/GettyImages

2251 0

Промоутърът на Антъни Джошуа и на Дилиън Уайт – Еди Хърн, заяви, че ако се стигне до наказание на настоящия световен шампион в тежка категория Тайсън Фюри, то неговият клиент трябва автоматично да получи титлата.

"Доколкото разбирам, УКАД ще проведе разследване, така че истината ще излезе наяве. Основният свидетел е сменил показанията си относно това, което се е случило. Нека УКАД се занимават с този проблем. Ако бях Дилиан Уайт, щях да следя този въпрос изкъсо. Ако световната титла на Тайсън Фюри бъде отнета, то Уайт ще я вземе автоматично. Интересно е как ще се развие ситуацията“, коментира Хърн.

Британската антидопингова агенция (УКАД) ще проведе разследване, след като основният свидетел по положителните допинг тестове на Фюри от 2015 година заяви, че е лъжесвидетелствал, като е казал, че британският боксьор е ял заразено месо от дива свиня, което той му е предоставил. От лагера на Фюри, който наскоро спечели пояса на Световния боксов съвет (WBC) с нокаут срещу Дионтей Уайлдър, категорично отричат твърденията на фермера, но Хърн след ситуацията изкъсо. Към момента от WBC отричат възможността да отнемат пояса на Фюри, но това може да се промени след разследването на УКАД.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички