Еди Хърн го каза черно на бяло: Фюри провалил битката с Усик, ето с какви искания


Еди Хърн го каза черно на бяло: Фюри провалил битката с Усик, ето с какви искания
Снимка: GettyImages

21699 0

Промоутърът на Антъни Джошуа - Еди Хърн, разясни подробно защо се е стигнало до провал на преговорите между Тайсън Фюри и Олександър Усик за битката за абсолютната титла в тежка категория преди дни.

Авторитетният промоутър потвърди слуховете, че причината за неразбирателството е сънародникът му, който е проявил алчност в хода на преговорите с украинската звезда.

Какво поиска Тайсън за първия мач?

"Франк Уорън каза преди няколко седмици, че битката е лесна за организиране. Наистина вярвам, че Франк искаше да направи тази битка, но Фюри имаше други планове. Тайсън настоя за разпределение на хонорара 70:30 в негова полза", коментира Хърн за "Boxing News 24".

Има ли основание за това?

"Вероятно Фюри се е съсредоточил върху първата битка между Усик и Джошуа, но тогава Олександър беше като претендент. Той спечели и стана съвместен шампион. Усик спечели 50% от хонорара в реванша и отново победи Антъни", продължи промоутърът.

Препъникамъкът за зрелището

"70:30 не е честно, но Усик се съгласи. Мисля, че той каза, че в реванша, след победата си, ще има приходи в размер на 70%. Фюри, разбира се, настоя да бъде 50:50. Отново, ако Олександър беше просто задължителен претендент, това би имало смисъл. Сега Усик е обединен световен шампион с три пояса, една от най-големите звезди в спорта", завърши той. След като стана причина за провала на битката, Фюри реши да залее с помия Усик.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички