След като провали боя на века: Фюри заля Усик с помия (ВИДЕО)


След като провали боя на века: Фюри заля Усик с помия (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

18870 0

Повече от 22 години светът на професионалния бокс чака двубой за абсолютен шампион в тежка категория. След като за последно Ленъкс Люис носеше званието до април 2000, с огромен интерес се очакваше битката Тайсън Фюри срещу Олександър Усик. 

И двамата боксьори са непобедени, като украинецът дори беше абсолютен шампион в полутежка категория. Двубоят беше очакван с огромен интерес, но в крайна сметка преговорите пропаднаха. И причините са тривиални, особено от страна на Фюри. 

Защо се провали двубоят? 

Пари. Това е основната причина, поради която (поне засега) няма да видим двамата боксьори един срещу друг на ринга. Но не е само това. 

От лагера на Олександър Усик удовлетвориха абсолютно всички искания на Тайсън Фюри и компания за първия двубой - мач във Великобритания, разпределяне на приходите 70/30 в полза на англичанина и още десетки малки изисквания. В този момент обаче от лагера на шампиона на WBC отказаха да има клауза за реванш между двамата. 

До края се очакваше всичко да се изясни, но от лагера на Фюри са поискали повечето приходи и от евентуален реванш, независимо кой печели първата битка. И това е сложило край на преговорите, според повечето източници, близки до преговорите. 

Реакцията на Тайсън Фюри 

През последните години Фюри непрестанно говори, че за него е по-важно да се бие с най-добрите, а не дали ще вземе повече пари, или не. След като именно финансовите неуредици се оказаха "препъни камък" в преговорите, в опит да "изчисти" имиджа си британският №1 изсипа куп псувни по своя опонент. 

"Усик, ти малко лайно. Ти торба за лайна. Ти грозен плъх. Мазен ш***няк. През цялото време искаше да избягаш от този двубой. Рева като малко момиченце, за да получиш реванш. Когато го получи, след това се отказа да се биеш. Знаех си, че не си достатъчно голям мъж, че да се изправиш срещу Циганския крал. 

Целият ти отбор го знае. Всички адвокати имат пълната информация. Ти малко грозно к***ленце. Продължавай да бягаш. Винаги ще знаеш, че никога не можеш да танцуваш с Циганския крал", избухна Фюри с видео в "Инстаграм". 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички