Стана ясно защо битката за абсолютната титла в бокса - Фюри - Усик, се провали


Стана ясно защо битката за абсолютната титла в бокса - Фюри - Усик, се провали
Снимка: Getty Images

5768 0

Битката за абсолютната титла в бокса тежка категория няма да има, стана ясно по-рано днес. Един срещу друг за обединение на всички ценни титли в дивизията трябваше да се изправят Олександър Усик и Тайсън Фюри, но двамата не са успели да постигнат договорка.

Сега стана ясно и защо преговорите между украинеца и британеца са се провалили, а причината е очаквана. Бойците не са успели да се договорят за хонорарите, които биха получили от евентуална битка. Новината обяви журналистът на "ID Boxing" Роб Тебат в Туитър.

"Те казаха, че преговорите са се провалили поради факта, че не е било възможно да се постигне споразумение за разпределението от парите за реванша. Реваншът беше договорен първоначално през уикенда, като в неделя беше постигнат "значителен напредък", но невъзможността да се споразумеят за условията доведе до пропадане на сделката", написа Тебат след разговор с компанията на Франк Уорън.

По-рано стана ясно, че за първия мач за обединяване на титлите в тежка категория е било постигнато споразумение Фюри, който държи титлата на WBC, да прибере 70% от хонорара срещу 30% за Усик, който е шампион на IBF, WBO и WBA. Малко преди провала на преговорите мениджър на Усик заяви, че Фюри за тях не е крал, а просто "циганин".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички