Разочарование: Окончателно двубой между Усик и Фюри няма да има


Разочарование: Окончателно двубой между Усик и Фюри няма да има
Снимка: Getty Images / колаж: SportLive

12213 0

Очакваната с огромен интерес битка за обединяване на коланите при най-тежите в бокса няма да се състои! Олександър Усик и Тайсън Фюри не са стигнали до разбирателство и няма да излязат един срещу друг на ринга.

Промоутърът на Усик потвърди, че бой с Фюри няма да има

Преговорите между двата лагера са пропаднали и всеки ще се насочи към други ангажименти. Самата новина бе потвърдена от промоутъра на Олександър Усик - Александър Красюк, пред престижното британско издание Sky Sports.

Така за украинеца, който победи на два пъти Антъни Джошуа, за да му отнеме титлите, предстои защита на коланите срещу претендента на WBA Даниел Дюбоа. От Sky са опитали да се свържат и с промоутъра на Тайсън Фюри за коментар.

Ако се бе състояла, битката между Усик и Фюри в най-тежката категория в бокса щеше да е една от най-значимите през този век в бокса. Двамата държат общо четири от ключовите световни титли в категорията.

Фюри, който пръв стана обединен световен шампион, когато сензационно победи Владимир Кличко през 2015 година, никога не е губил титлите, но те бяха овакантени, когато той не се боксира в продължение на над две години.

Циганския крал направи знаменито завръщане през 2018 година и спорно завърши наравно с Дионтей Уайлдър. Фюри обаче победи Уайлдър в реванша, за да спечели титлата на WBC, а след това триумфира отново и в третия мач между тях - през 2021-ва година.

След преговорите мениджър на Усик определи Фюри не като крал, а просто като "циганин".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички