Джошуа ще се бие срещу Пулев пред 1,2% от феновете, с които е свикнал


Джошуа ще се бие срещу Пулев пред 1,2% от феновете, с които е свикнал
Снимка: Оф. сайт на Кубрат Пулев

1410 0

Въпреки че промоутърът му се радва на този факт, суперзвездата в бокса тежка категория Антъни Джошуа ще бъде доста объркан, когато в нощта на мача срещу Кубрат Пулев излезе на ринга пред едва 1000 фенове. Както е известно, само толкова могат да си позволят двамата боксьори на битката, която е на 12 декември, тъй като пандемията от коронавирус не позволява повече. Британецът обаче е свикнал на нещо съвсем различно и то е, че в последно време се бие пред средно 85 000 души. Публиката на 12-и декември е около 1,2% от тази цифра.

Медиите на Острова посочват, че в четири поредни битки на своя територия Ей Джей е размахвал юмруци пред общо 340 000 души. Става дума за две битки на стадион "Уембли" и две на стадион "Княжество" в Кардиф. За последно той се би в своя дом през септември 2018 година, когато победи Александър Поветкин на "Уембли". Тогава младият доминатор беше подкрепян от 80-хилядна тълпа. Мачът срещу Пулев пък, който трябваше да е през изминалото лято, трябваше да бъде на новия стадион на Тотнъм, щеше да бъде пред 60 000 зрители.

"Толкова е хубаво, че феновете могат да се върнат за битка на Ей Джей, когато през последните няколко години той счупи всякакви рекорди по посещаемост във Великобритания и извън нея. Това е толкова положителен ход за бокса и всички спортове", заяви по темата Еди Хърн. А ето как самият Джошуа коментира присъствието на 1000 фена на мача му с Пулев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички