Джошуа: Пулев е сериозен състезател и претендент, който е между мен и гърнето със злато


Джошуа: Пулев е сериозен състезател и претендент, който е между мен и гърнето със злато
Снимка: Getty Images/Gulliver

1322 0

Голямата звезда в бокса в тежка категория Антъни Джошуа направи комплимент на своя съперник през декември - Кубрат Пулев. Двамата ще се бият на 12 декември в Лондон, а на масата са заложени четирите пояса на британския боксьор. Джошуа похвали българина, говорейки за следващия си мач, който е голямата му цел - срещу сънародника му Тайсън Фюри.

"Без да се измъкнем от Кубрат Пулев, който е сериозен състезател и претендент, няма разговори за Тайсън Фюри и подобни неща. Това е трудна игра, в която участвам, но това е гърнето със злато на края на дъгата, но преди това трябва да се ориентирам и Пулев е голям стар боец в тежка категория, застанал на пътя на това гърне със злато", заяви Джошуа, цитиран от "Boxing Scene".

В същото време от "World Boxing News" разсъждаваха по темата как Пулев е стигнал до званието "задължителен претендент на IBF". "Пулев е задължителен претендент на IBF и е високо уважаван от WBO, но дори не е в топ 10 на WBA и WBC. Причината за това, може би, е очевидната липса на опозиция на елитно ниво в автобиографията на Пулев", пише изданието и припомня, че Кобрата е имал сериозни съперници (като Димитренко, Устинов и Томпсън) в началото на кариерата си, но след загубата от Владимир Кличко е свалил нивото на противниците си. А с каква настройка отива в Лондон Кубрат вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички