Джошуа: Промених се срещу Пулев, когато нанесох 200 удара в един рунд, а той оцеля


Джошуа: Промених се срещу Пулев, когато нанесох 200 удара в един рунд, а той оцеля
Снимка: Gulliver/Getty Images

28365 0

Завърналата се с победа звезда на бокса в тежка категория Антъни Джошуа се върна към успеха си над Кубрат Пулев през 2020-а. Той заяви, че в онзи мач не е практикувал умен бокс, но след онази победа в Лондон се е върнал именно към тази си игра.

Ей Джей вече не е "кралят на нокаута"

Джошуа, който победи по точки Джърмейн Франклин в събота вечер, вече не е кралят на нокаута, отбелязват световни издания. Британецът обясни това с решението си да се бие "умно", вместо да рискува много срещу последния си съперник. Както е известно, кариерата на Ей Джей беше заложена на карта в мача с Франклин.

Как го промени Кобрата?

"Срещу Кличко тръгнах за убийство в петия рунд и единствената причина, поради която той успя да оцелее до 11-ия, беше, че аз бях изтощен. След това се придвижихме бързо към битката с Пулев, където мислех, че съм толкова близо до това да го поваля, че нанесох около 200 удара в един рунд, но той оцеля", коментира звездата, цитиран от apnews.com.

"Тогава осъзнах, че трябва да се върна към моя бокс, да бъда умен. Опитът е най-добрият учител", допълва Джошуа, който вярва, че показва нарастваща зрялост и изкуство на ринга. Нещо, което му е липсвало преди няколко години, дори да е печелил всеки мач.

Би ли се боксирал с нов "Франклин"?

Относно друга междинна битка като тази с Франклин, бившият световен шампион заяви: "Би било идеално, но понякога се открива възможност и трябва да я грабнеш с две ръце. В този смисъл, ако се появи възможност за мач с Фюри и треньорът и отборът кажат "да", тогава ще се възползвам от възможността". А ето как се пропуска Кубрат в боя през 2020-а.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички