Джошуа обяви най-големите си победи - отсвири Пулев, а Кличко не е №1


Джошуа обяви най-големите си победи - отсвири Пулев, а Кличко не е №1
Снимка: Gulliver/Getty Images

8599 0

Британският любимец в профи бокса Антъни Джошуа се завръща на ринга през тази седмица. В събота вечер в Лондон, той ще се бие срещу Джърмейн Франклин в мач, на който е заложена кариерата му. Победа ще го върне на правилния път. Загуба - ще сложи край на мечтите му за абсолютне величие в професионалния бокс. 

Битката в зала "O2 Arena" в Лондон може да бъде гледана само по един начин - с регистрация и абонамент за стрийминг платформата DAZN. Абонаментът е месечен, като може да гледате стотици събития, филми и предавания, посветени на спорта, като влиянието на DAZN на територията на България ще продължи да се увеличава през 2023 година. 

Що се отнася до предстоящия сблъсък, Джошуа няма право на грешка. В седмиците, предхождащи двубоя, той направи изключително любопитен анализ на кариерата си, посочвайки най-великите си победи. И имаше сериозни изненади! 

Паметният нокаут срещу Пулев няма място в топ 5 на Джошуа 

През декември 2020 година Кобрата получи мечтания втори шанс да се бие за световния връх в бокса, но беше тотално разбит от Ей Джей. Това беше първа защита на поясите от страна на британеца, който си ги беше върнал след реванша срещу Анди Руис, като Джошуа демонстрира най-доброто от себе си - тежки удари и брутален нокаут в 8-ия рунд, след няколко нокдауна. 

Въпреки че това е един от най-впечатляващите нокаути в кариерата му, Антъни не намери място в личния си топ 5 за боя над Пулев. 

Нокаутът срещу Кличко - не е нито №1, нито №2 

За всички специалисти и фенове, победа №1 в кариерата на Антъни Джошуа е триумфът срещу Владимир Кличко, постигнат след късен нокаут в 11-ия рунд. Безспорно, битката между двамата на стадион "Уембли" е най-зрелищният боксов дуел в последните 10 години в тежка категория, но според Джошуа не заслужава първото място в класацията, а едва 3-та позиция! 

"Гледайки как се разви кариерата ми, казвам, че Кличко е №3 в най-добрите ми победи, защото ми даде много опит. Когато удрях здраво съперниците, те оставаха на пода. Не и Кличко, който знаеше как да се възстанови, след като го пратих в нокдаун. 

Мислех, че е приключен след първия нокдаун, но неслучайно е един от най-великите. Изправи се и след това ме постави в същата ситуация. Това беше истински урок за мен. Този мач ме научи как да продължа да се подобрявам и да уча", каза Джошуа за мача с Кличко пред DAZN. 

Кои са 5-те най-големи победи в кариерата на Антъни Джошуа? 

Под №5 Ей Джей класира триумфа си над Кевин Джонсън през 2015 година. Това е една от победите, които го поставиха на картата на големите атлети в тежка категория, и то по време, по което Джонсън все още беше в пика на своята кариера. 

№4 в класацията е триумфът над Дилиън Уайт през ноември 2015 година - мач, изпълнен с тежки удари, който демонстрира колко тежко може да бие Ей Джей. 

№3 е победата над Кличко, а под №2 е най-голямата изненада - триумфът над Чарлс Мартин: 

"След като се бих с Уайт и не ми трябваха каквито и да е технически умения, трябваше да ги покажа срещу Мартин. Исках в този двубой да покажа, че не съм просто бияч, а съм наясно с техниката, която изисква рингът. Исках да покажа, че знам кога да отстъпя назад и да контраатакувам. Че знам как да побеждавам, без да се налага да минавам през Ада". 

И под №1 Ей Джей постави реванша срещу Анди Руис, в който спечели след 12-рундово показно по фундаментален бокс: 

"Беше много тежък период в моята кариера. Бях загубил няколко месеца по-рано. Не ставаше въпрос за Руис, а за мен и нуждата ми да се подобря. Имам си собствените причини за загубата. 

Отидох в Саудитска Арабия, осъзнавайки че цялата индустрия е против решението ми за толкова скорошен реванш. Казваха, че трябва да мисля за отказване, ако загубя. Беше много важно за мен да покажа мастърклас по боксов IQ, да изпълня перфектно тактическия план и да се върна към основите на бокса. Не просто трябваше физически да се променя, но трябваше изцяло да коригирам и менталната си нагласа към бокса", каза Джошуа относно мач №1 в своята кариера. 

Ново начало: Всичко или нищо за Джошуа при завръщането 

В събота (01.04) британецът прави завръщането си на ринга, след като допусна две поредни поражения от Олександър Усик и изгуби окончателно титлите си в тежка категория на професионалния бокс. 

Следващият етап от кариерата му е своеобразно "ново начало" или "нова зора" (бел. ред. - името на галавечерта в събота вечер). Той няма право на повече грешки, ако иска отново да е световен шампион. И всичко това започва срещу Джърмейн Франклин - боксьор със само 1 поражение в професионалната си кариера. 

Цялата галавечер може да гледате с регистрация и абонамент в DAZN.COM. Всичко за предстоящия сблъсък, любопитни коментари, интересни видеа и ексклузивни новини може да следите в специалната страница на Sportlive.bg, посветена на завръщането и следващия мач на Антъни Джошуа

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички