Антъни Джошуа обясни защо се е разделил с треньорите си и как е намерил новия


Антъни Джошуа обясни защо се е разделил с треньорите си и как е намерил новия
Снимка: Getty Images

1829 0

Антъни Джошуа настоява, че е работил с Робърт Гарсия само по съвет на другия си треньор - Анхел Фернандес. Бившият двукратен шампион в тежка категория Джошуа се завръща с двубой в Обединеното кралство тази събота, когато се изправя срещу Джърмейн Франклин в "The O2 Arena".

Ей Джей не е печелил битка, откакто нокаутира Кубрат Пулев преди повече от две години. Той загуби обединените си титли в тежка категория от Олександър Усик през септември 2021 г. и не успя да ги спечели обратно в реванша им миналия август.

С нов треньор по пътя към световния връх

Джошуа бе устремен към олимпийско злато и две световни титли под ръководството на бившия треньор Робърт МакКракен, като британецът привлече Фернандес като помощник-треньор за първата си битка с Усик. 33-годишният боксьор се раздели с МакКракен за реванша и британецът обясни защо вече не работи с нито един от треньорите за битката си срещу Франклин.

"Ситуацията, в която се озовах с Гарсия... Всъщност работех с Анхел Фернандес и той знаеше, че трябва да увеличи своя опит, така че оставих на него да реши с кого смята, че ще се сработи най-добре. Вярвам, че няма голям смисъл спортистът да взема решение, ако треньорът няма да уважава помощника си", каза Джошуа пред Big Fight Weekend.

"Анхел работи много добре с Гарсия и това е. Ние го привлякохме за битката с Усик и той свърши страхотна работа. След битката започнах нова глава, така че трябваше да изляза и да направя това, което е правилно за мен. Излязох "на лов" за треньори из Америка и се озовах в Далас, Тексас". Новият треньор на Джошуа е Дерик Джеймс, който има нелеката задача да го върне на победния път. Самият Ей Джей осъзнава, че при загуба в събота то това ще е краят на неговата кариера.

Гледайте завръщането на Джошуа на ринга - ето как! 

Предстоящата галавечер е изключително важна за Джошуа, като всички фенове на бокса в България могат да я гледат само на едно място - DAZN (линк за регистрация). Стрийминг гигантът ще излъчи ключовия двубой в своя сайт, а всичко интересно преди, по време и след зрелището Антъни Джошуа - Джърмейн Франклин четете в Sportlive.bg. 

Благодарение на партньорството ни с DAZN, читателите на Sportlive.bg могат да гледат Джошуа срещу Франклин с 50% намаление - вижте как, като последвате линка! 

Гледай завръщането на Джошуа само в DAZN

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички