Джордж Форман - двукратният световен шампион в бокса, кръстил 5-те си синове на себе си - защо?


Джордж Форман - двукратният световен шампион в бокса, кръстил 5-те си синове на себе си - защо?
Снимка: Getty Images

7575 0

Джордж Форман остава един от най-великите състезатели в цялата история на бокса. Американецът е двукратен световен шампион при най-тежките, а освен това ще бъде запомнен и с това, че към момента е най-възрастният човек, печелил титлата.

Джордж има цели 12 деца! Седем от тях са от женски пол, а останалите пет - от мъжки. Любопитното е, че всичките синове на Джордж Форман са кръстени на него. Разбира се, всеки един от тях си има и прякор, по който да бъде разпознаван. Ето и кои са те:

Джордж Джуниър (Малкия Джордж), Джордж II (Монк), Джордж III (Голямото колело), Джордж V (Червения) и Джордж VI (Малкия Джоуи) - това е бандата на Джордж Форман. Разбира се, в съзнанието на всекиго изниква въпросът - защо?

Джордж Форман отговаря на този въпрос в официалния си сайт. "Кръстих всичките си синове Джордж Форман, за да може те винаги да имат нещо общо помежду си. Казах им: "Ако един от нас се издига - всички се издигаме. Ако един от нас пада - всички падаме".

Джордж Форман има на ринга 76 победи и 5 поражения, като последният му мач е загуба от Шанън Бригс на 22 ноември 1997 година в Атлантик Сити, Ню Джърси. Той дебютира на професионалния ринг на 23 юли 1969 година, когато побеждава Дон Уелхейм с нокаут в Ню Йорк.

Съвсем наскоро пък друг (макар и с далеч нетолкова легендарен статут) шампион в бокса бе толкова бит, че стана 1 към 1 с Аватар (СНИМКА).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички